Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Βασίλιε Μίτσιτς: Ο πέμπτος MVP κανονικής περιόδου και Final 4 της ίδιας χρονιάς

Share

Η Αναντολού Εφές είναι η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης και ο Βασίλιε Μίτσιτς έγινε ο πέμπτος παίκτης που ανακηρύσσεται MVP της κανονικής περιόδου και του Final 4 στην ίδια αγωνιστική σεζόν.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Ο Σέρβος βγήκε μπροστά και οδήγησε την Αναντολού Εφές, για πρώτη φορά, στην κορυφή της Ευρωλίγκας. Παρέλαβε το βραβείο του MVP του Final 4 και το έβαλε δίπλα σε αυτό της κανονικής περιόδου, που του απονεμήθηκε πριν από λίγες μέρες.

Έγινε έτσι ο πέμπτος παίκτης από το 2005 – όταν και ξεκίνησε να δίνεται ο τίτλος του MVP σε αυτόν που ξεχώρισε στη σεζόν – ο οποίος το κατακτά δύο φορές στην ίδια αγωνιστική χρονιά. Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπάνουλης ήταν οι δύο πρώτοι που το κατάφεραν. Ο θρύλος του Παναθηναϊκού το πέτυχε το 2011, όταν το «τριφύλλι» έραψε το έκτο αστέρι στην φανέλα, ενώ αυτός του Ολυμπιακού το 2013, όταν οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το back2back σε κατακτήσεις.

Ακολούθησε ο Νάντο Ντε Κολό με την ομάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2016, με την «ρωσική αρκούδα» να ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης στο Βερολίνο. Τελευταίος, μέχρι και σήμερα, ήταν ο Λούκα Ντόντσιτς, με το «παιδί-θαύμα» της Ρεάλ Μαδρίτης να το καταφέρνει το 2018, όταν οδήγησε τη «Βασίλισσα» στον ευρωπαϊκό θρόνο.

MVP κανονικής περιόδου και Final 4 της ίδιας χρονιάς

Δημήτρης Διαμαντίδης – Παναθηναϊκός, 2011
Βασίλης Σπανούλης – Ολυμπιακός, 2013
Νάντο Ντε Κολό – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 2016
Λούκα Ντόντσιτς – Ρεάλ Μαδρίτης, 2018
Βασίλιε Μίτσιτς – Αναντολού Εφές, 2021

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *