Type to search

MOTO GP Κεντρική ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

MotoGP GP Ιταλίας(Αγώνας): Μεγάλος νικητής ο Fabio Quartararo

Share

Όλα έδειχναν πως ο σημερινός αγώνας στο Μουτζέλο της Ιταλίας θα ήταν εορταστικός καθώς συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα σε αυτήν την πίστα αλλά η είδηση του θανάτου του Jason Depasquier σε ηλικία μόλις 20 ετών ήρθε να επισκιάσει το γιορτινό κλίμα.Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο,ήταν το 2016 τέτοιες μέρες όταν ο Luis Salom έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του στην στροφή La Caixa κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμαστικών στην πίστα της Mont Melo στην Καταλονία.

Οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας πριν παραταχθούν στην σχάρα της εκκίνησης τήρησαν ενός λεπτού σιγή με μια μεγάλη επιγραφή μπροστά η οποία έλεγε Always in Our Hearts με τις μνήμες από τους θανάτους του Nicky Hayden το 2017 και του Marco Simoncelli το 2011 να ξυπνούν με τον Ιταλό αναβάτη να έχει τα φόντα να ξεπεράσει τον συμπατριώτη του Valentino Rossi!!!

Οι συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα ήταν ιδανικές με την θερμοκρασία στον αέρα να φτάνει τους 22 βαθμούς και τον ήλιο να κάνει αισθητή την παρουσία του στην πίστα.

Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα,συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του γύρου σχηματισμού,ο Enea Bastianini ελάχιστα μόλις μέτρα πριν πάρει την θέση του στο grid είχε πτώση και ο αγώνας για τον Ιταλό rookie τελείωσε άδοξα.

Ο Fabio Quartararo ξεκίνησε πολύ καλά αλλά η ταχύτητα της Ducati του Peco Bagnaia κατάπιε με τη μια τον Γάλλο αναβάτη της Yamaha και πέρασε στην πρωτοπορία.Ο χορός των πτώσεων ξεκίνησε μόλις στον δεύτερο γύρο με τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Marc Marquez να έχει πτώση στην τρίτη στροφή της πίστας βάζοντας το όνομά του δεύτερο στην λίστα των αναβατών που εγκατέλειψαν στον αγώνα.

Επόμενος στην σειρά ήταν ο Peco Bagnaia ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και βρέθηκε κατευθείαν στην αμμοπαγίδα με τον Ιταλό αναβάτη της Ducati να χάνει έναν αγώνα στον οποίο ήταν το απόλυτο φαβορί,πόσω μάλλον όταν είναι στην πατρίδα του με τον Fabio Quartararo περνά και πάλι πρώτος αλλά αυτή τη φορά είχε την πίεση του  Johan Zarco και του Miguel Oliveira. Ο Γάλλος αναβάτης της δορυφορικής ομάδας της Ducati πήρε προσωρινά την πρωτοπορία στον αγώνα με τον  Quartararo να την ανακτά λίγο αργότερα.

Με την μάχη για την πρώτη θέση να έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει ένα άλλο μέτωπο είχε ανοίξει,αυτό της διεκδίκησης της τέταρτης θέσης με τρεις αναβάτες να είναι τα φαβορί (Miller,Rins,Mir) με τον Ισπανό της Suzuki να έχει περισσότερη ισχύ στις στροφές αλλά η τεράστια δύναμη που έχει η Ducati στις ευθείες τον άφηναν αρκετά πίσω και αυτό συνεχίστηκε για πολλούς γύρους ακόμα. 4 γύρους πριν το τέλος του αγώνα έβαλε το όνομα του στην λίστα των αναβατών που εγκατέλειψαν χάνοντας τον έλεγχο στην 15η στροφή σε μια σεζόν που μέχρι στιγμής έχει αποβεί καταστροφική για τον ίδιο καθώς αυτή είναι η τέταρτη πτώση σε έξι αγώνες με την 4η θέση στον δεύτερο αγώνα του Κατάρ να είναι το καλύτερο του αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Μετά από αυτό Oliveira και Mir έδωσαν μάχη για την δεύτερη θέση με τον Πορτογάλο της KTM να κερδίζει την μάχη και τον Ισπανό να κλειδώνει την τριάδα του βάθρου.

Τέταρτος τερμάτισε ο Johan Zarco ο οποίος ανέβηκε στην δεύτερη θέση της κατάταξης 24 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Fabio Quartararo.Την πεντάδα έκλεισε ο Brad Binder ο οποίος ήταν πάνω από τον Jack Miller o οποίος δεν κατάφερε να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη στην σεζόν.Espargaro,Vinales,Petrucci και Rossi ήταν αυτοί που έκλεισαν την δεκάδα.

Επόμενος αγώνας το GP Καταλονίας το τριήμερο 4-6 Ιουνίου

 

Τα αποτελέσματα του αγώνα

 

Η βαθμολογία μετά από 6 αγώνες

 

Επιμέλεια: Χρήστος Σ.Κονδύλης

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *