Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι!!!

Share

Η Τσέλσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της, επικρατώντας με  1-0 της Μάντσεστερ Σίτι. Οι παίκτες του Τούχελ κατέκτησαν το «ιερό δισκοπότηρο του ποδοσφαίρου».

Σε ένα αγώνα που στο πρώτο ημίχρονο του ήταν από τους συναρπστικότερους, σε ρυθμό, τελικούς που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, η Τσέλσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης υποτάσσοντας την Μάντσεστερ Σίτι με 1-0.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα, δίνοντας ξέφρενο ρυθμό ανά διαστήματα στην αναμέτρηση με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη εκατέρωθεν.

Η πρώτη ευκαιρία παρουσιάστηκε στους «πολίτες» όταν στο 7ο λεπτό, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Έντερσον, ο Στέρλινγκ βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή με τον Ρις- Τζέιμς να τον προλαβαίνει πριν απειλήσει τον Μεντί. Στο 10′ ο Χάβερτς γύρισε από πλάγια θέση για τον Βέρνερ, ο οποίος από την μικρή περιοχή, μπερδεύτηκε μην μπορώντας να πλασάρει τον Έντερσον. Συνέχεια του ξέφρενου δίλεπτου με την Σίτι αυτή την φορά να απειλεί, όταν ο Στέρλινγκ γύρισε μέσα στην μικρή περιοχή με τον Τσίλγουελ να διώχνει πριν ο Μαχρέζ  γίνει επικίνδυνος.

Στο 13′ πάλι ο Βέρνερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, με το αδύναμο πλασέ του να εξουδετερώνοται από τον Έντερσον.  Στο 27′ η Σίτι έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Φόντεν βρέθηκε στην μικρή περιοχή άλλα ο Ρούτινγκερ με σωτήριο τάκλιν τον ανέκοψε, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Μεντί.

Στη  συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν κάποια σημαντική ευκαιρία μέχρι το 42ο λεπτό, όταν μετά από φανταστική πάσα του Μάουντ, ο Χάβερτς βρέθηκε απέναντι από τον Έντερσον τον οποίο απέφυγε και πλασάροντας σε κενό τέρμα έδωσε προβάδισμα στους «λονδρέζους» .

Η επανάληψη δεν επιφύλασσε τόσες συγκινήσεις στους ποδοσφαιρόφιλους, όσο το πρώτο ημίχρονο . Η Σίτι μπήκε με σκοπό  να ισοφαρίσει πιέζοντας στην αρχή της επανάληψης την Τσέλσι για την ισοφάριση, χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει τις κατάλληλες ευκαιρίες. Οι «λονδρέζοι» κατόρθωσαν να ελέγξουν τον ρυθμό μην επιτρέποντας στην Σίτι να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Μεντί. Οι «πολίτες» έχασαν στο 56ο λεπτό τον αρχηγό τους, Κέβιν Ντε Μπρόινε, όταν στην διεκδίκηση μιας αμφισβητούμενης μπαλιάς με τιν Ρούτινγκερ, ο Βέλγος τραυματίστηκε αποχωρόντας από τον αγωνιστικό χώρο.

Στην  συνέχεια η Σίτι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως η Τσέλσι είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία όταν ο Πούλισικ, μετά από πάσα του Χάβερτς βρέθηκε απέναντι από τον ‘Εντερσον,  πλασάροντας λίγο έξω από την εστία. Η είσοδος του Αγκουέρο έδωσε πνοή στην Σίτι, η οποία έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν στο 90ο λεπτό  ο Κρίστενσεν πρόλαβε τον Φόντεν, πριν ο τελευταίος στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της Σίτι να ισοφαρίσει ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μαχρέζ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μεντί, χάνοντας την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Που κρίθηκε: Η Τσέλσι άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στην Σίτι, έχοντας σκοπό να χτυπήσει την ομάδα του Γκουαρντιόλα στις αντεπιθέσεις, τακτική που απέδωσε με την ομάδα του Τούχελ να δημιουργεί τις σημαντικότερες ευκαιρίες στο παιχνίδι, με τους «πολίτες» να μην μπορούν να μετουσιώσουν την κατοχή που είχαν, κυρίως,  στο δεύτερο ημίχρονο.

MVP:  Ο Ν΄Κολό Καντέ ήταν ο καλύτερος παίκτης του παιχνιδιού, καλύπτωντας  χώρους στην άμυνα, τροφοδοτώντας σωστά τους συμπαίκτες του και κερδίζοντας έξυπνα χρόνο όταν το απαιτούσαν οι καταστάσεις. Ο Γάλλος ήταν παντού στον αγωνιστικό χώρο, καλύπτοντας «αμέτρητα» χιλιόμετρα και  συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επικράτηση των «λονδρέζων». Σημαντική και η συμβολή του Χάβερτς, ο οποίος πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και δημιούργησε συχνά κινδύνους στην άμυνα των «πολιτών».

Σίτι: Έντερσον, Ντίαζ, Στόουνς, Γουόκερ, Ζιντσένκο, Μπερνάρντο Σίλβα , Γκιντογάν, Μαχρέζ(60′ Φερνάντο Σίλβα), Ντε Μπρόινε (  60′ Γκαμπριέλ Ζεσούς), Στέρλινγκ ( 77′ Αγκουέρο), Φόντεν,

Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Σίλβα (39′ Κρίστενσεν), Ρούτινγκερ, Ρις – Τζέιμς, Τσίλγουελ, Καντέ, Ζορζίνιο, Χάβερτς, Μάουν(80′ Κόβασιτς), `Βέρνερ(66′ Πούλισικ), .

Μιχάλης Παυλόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *