Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι: Που θα κάτσει η μπίλια;

Share

Σε ρυθμούς τελικού Champions League κινούνται η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι, όπου σε λίγες ώρες θα διεκδικήσουν(29/5,22:00) στο στάδιο «Ντραγκάο» του Πόρτο, την τεράστια «κούπα με τα μεγάλα αυτιά».

Οι «Πολίτες» αναζητούν το πρώτο τους τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στην πέμπτη σεζόν του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο, ενώ η ομάδα του Τόμας Τούχελ, η οποία συμμετέχει σε τελικό Champions League για 3η φορά στην ιστορία της, θα επιδιώξει να επαναλάβει το έπος του 2012, όταν νίκησε στο Μόναχο την Μπάγερν στη διαδικασία των πέναλτι.

Το μπρα-ντε-φερ Γκουαρδιόλα-Τούχελ

Ενόψει του σημερινού τελικού μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη στους πάγκους, καθώς πρόκειται για δύο ομάδες που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή τους. Συγκεκριμένα, η άφιξη του Τούχελ στα τέλη Ιανουαρίου έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο την Τσέλσι καθώς από 9η που ήταν όταν την παρέλαβε, κατάφερε χάρη στην πειθαρχία και στο εξαιρετικό αμυντικό του πλάνο να την βγάλει στην πρώτη τετράδα εξασφαλίζοντας την είσοδό της στους ομίλους του Champions League. Το τελευταίο δίμηνο μάλιστα, έχει κερδίσει δύο φορές την Σίτι, αρχικά στον ημιτελικό του Κυπέλλου(1-0) και στη συνέχεια στο πρωτάθλημα(2-1), στέλνοντας ηχηρό μήνυμα.

Από την άλλη, ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος διανύει την πέμπτη σεζόν στη Σίτι, παρά το κάκιστο ξεκίνημα της ομάδας του στο πρωτάθλημα(11η τον Νοέμβρη), κατάφερε με ένα ασύλληπτο σερί νικών να το κατακτήσει με χαρακτηριστική ευκολία, ενώ πήρε και το Λιγκ Καπ. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς που έχουν περάσει από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, καθώς ο τρόπος που παρατάσσει τις ομάδες του έχουν μόνιμα τη φιλοσοφία του νικητή. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, άλλωστε, όταν σε 12 προπονητικές σεζόν με τις Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Σίτι έχει κατακτήσει 31 τρόπαια.

Παίκτες-βαρόμετρα και πρόβλεψη

Λαμβάνοντας υπόψη, τον τρόπο παιχνιδιού των δύο ομάδων(3-4-3 η Τσέλσι, 4-4-2 η Σίτι), αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για τελικό, περιμένουμε ένα κλειστό παιχνίδι. H Τσέλσι θα παραταχθεί έχοντας πολύ κοντά τις γραμμές της και θα ωθήσει τη Σίτι να κάνει παιχνίδι από τα άκρα περιορίζοντάς της το passing game. Σίγουρα θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τα λάθη της ώστε να βγει στην κόντρα με τους ταχύτατους Μάουντ, Πούλισικ και Βέρνερ. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του τελικού αποτελέσματος θα παίξει η απόδοση των Μεντί και Καντέ. Ο τερματοφύλακας των «μπλε» είναι ο φύλακας άγγελος της Τσέλσι καθώς μετράει φέτος 16 clean sheets, ενώ ο Γάλλος διεθνής είναι ένα χαφ για όλες τις δουλειές. Τρέχει, μαρκάρει παντού και βοηθάει και στην επίθεση.

Στην αντίπερα όχθη η Σίτι, θα επιδιώξει να πάρει με το «καλημέρα» την κατοχή της μπάλας για να κάνει το παιχνίδι της και με τις κάθετες μπαλιές του Κέβιν Ντε Μπρόινε θα προσπαθήσει να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα. Έχει την πολυτέλεια κιόλας να διαθέτει στις τάξεις της επιθετικό οπλοστάσιο, όπως οι Φόντεν, Στέρλινγκ, Μαχρέζ και Αγουέρο. Όσο για την άμυνα, ηγέτης της είναι ο Ρούμπεν Ντίας, ο κορυφαίος παίκτης της χρονιάς στη φετινή Premier League.

Αναμφίβολα, ο σημερινός τελικός θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στην τακτική προσέγγιση των δύο προπονητών. Πάντως, η ταπεινή μου άποψη είναι ότι η φετινή… υπερηχητική Σίτι δύσκολα θα χάσει για τρίτη φορά μέσα σε 40 μέρες από την Τσέλσι.

Επιμέλεια: Ιπποκράτης Φινδάνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *