Type to search

MLS ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πρόστιμο 2 εκατ. δολαρίων στην Ίντερ Μαϊάμι λόγω Ματουϊντί

Share

Χρηματικό πρόστιμο υποβλήθηκε στην Ίντερ Μαϊάμι λόγω των απολαβών του Ματουϊντί.

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ίντερ Μαϊάμι, δέχθηκε πρόστιμο του ύψους των 2 εκατομμύριων ευρώ από την διοργανώτρια του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος των ΗΠΑ (MLS), αφού η μισθοδοσία του Μπλεζ Ματουϊντί ξεπερνούσε το ανώτατο όριο των κανονισμών.

Κάθε ομάδα στο MLS έχει την δυνατότητα να αμείβει μόλις 3 παίκτες από το ρόστερ της με χρήματα πάνω από το προβλεπόμενο αυτό όριο και η διοργανώτρια αρχή με έρευνά της διαπίστωσε πως ο Γάλλος μέσος δεν άνηκε σε αυτές της περιπτώσεις.

Οι 3 παίκτες που έχουν αυτό το προνόμιο στην ομάδα είναι ο Γκονσάλο Ιγουαϊν, ο Μεξικανός, Ροδόλφο Πιζάρο και ο -επίσης- Αργεντινός, Ματίας Πελεγκρίνι, με τον Ματουϊντί να υπάγεται στην κατηγορία TAM (Targeted Allocation Money) όπου θα έπρεπε να αμείβεται με ένα ποσό μεταξύ 612.500 και 1.612.500 δολαρίων κάτι που δεν τηρήθηκε από τους ανθρώπους του συλλόγου.

«Το MLS επέβαλε κυρώσεις στην Ίντερ Μαϊάμι που παραβίασε τις οδηγίες σχετικά με τους μισθούς που εισέπραξαν κατά την διάρκεια της σεζόν 2020, ο Μπλεζ Ματουϊντί και ο Κολομβιανός, Αντρες Ρέγες. Επιβάλλεται πρόστιμο δύο εκατομμυρίων δολαρίων στον σύλλογο και άλλα 250.000 δολάρια στον εκπρόσωπο του συνιδιοκτήτη, Ζόρζε Μας. Επιπλέον, ο Πολ ΜακΝτόναφ, αθλητικός διευθυντής της Ίντερ Μαϊάμι κατά την στιγμή των διαπραχθέντων αδικημάτων, αποκλείσθηκε από κάθε δραστηριότητα μέχρι το τέλος της σεζόν του 2022»

Υπενθυμίζουμε πως ο Μπλεζ Ματουϊντί μετακόμισε στην ομάδα της Φλόριντα τον Αύγουστο του 2020 από την Γιουβέντους.

Ηλίας Λιακόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *