Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Χίγκινς: «Μου αρέσουν αυτές οι καταστάσεις»

Share

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του δεύτερου ημιτελικού της Ευρωλίγκας, Κόρι Χίγκινς, αφού έδωσε την πρόκριση στην Μπαρτσελόνα με καλάθι στα 0.8, τόνισε ότι του αρέσουν τέτοιες καταστάσεις γιατί δεν έχεις κάτι να σκεφτείς. 

Η Μπαρτσελόνα πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας, καθώς επικράτησε με 84-82 της Αρμάνι Μιλάνο, έχοντας σε ρόλο λυτρωτή τον Κόρι Χίγκινς, που εκτέλσε τους Ιταλούς με καλάθι στα 0.8 πριν την λήξη.

Ο Αμερικανός αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη φάση στην συνέντευξη μετά τον αγώνα και δήλωσε: «Έξι δευτερόλεπτα. Μου αρέσουν αυτές οι καταστάσεις επειδή δεν υπάρχει τίποτα να σκεφτώ. Πρέπει απλώς να σκεφτείς για να πάρεις την καλύτερη δυνατή θέση. Και το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν είναι να φτάσω σε ένα σημείο, να σηκωθώ και να σουτάρω. Έφτασα στο σημείο μου. Ευτυχώς πήγε μέσα για εμάς. Συνεχίζω να λέω ότι το μπάσκετ είναι ένα αστείο άθλημα. Είχαν ένα ανοιχτό τρίποντο για να κλείσουν σχεδόν το παιχνίδι. Δεν ευστόχησαν και μπήκε το δικό μας μαρκαρισμένο σουτ. Είναι κορόνα ή γράμματα. Ευτυχώς πήγε καλά για εμάς σήμερα».

Στη συνέχεια τόνισε πως ενδεχόμενη απουσία του Νικ Καλάθη από τον τελικό, λόγω του τραυματισμού του στον αστράγαλο, θα συσπειρώσει περισσότερο την Μπαρτσελόνα: «Ελπίζω προσεύχομαι να είναι εντάξει. Με ή χωρίς αυτόν θα τα δώσουμε όλα την Κυριακή. Αλλά όταν βλέπεις έναν αδερφό να πέφτει, δεν μειώνει τα συναισθήματά σου. Αντίθετα τα αυξάνει. Επειδή ξέρεις ότι πρέπει να τον ανεβάσεις. Επειδή μας κουβάλησε στα περισσότερα παιχνίδια. Και θέλεις απλώς να κερδίσεις, ειδικά γι ‘αυτόν».

Στο τέλος, μίλησε και για το τελευταίο εμπόδιο για την Μπαρτσελόνα πριν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, την Αναντολού Εφές: «Μας δυσκόλεψαν αρκετά φέτος, μας νίκησαν δύο φορές. Θα είναι μια δύσκολη μονομαχία για εμάς. Ας ελπίσουμε ότι ο Καλάθης θα είναι εντάξει. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν δικαιολογίες, είναι τελικός και πρέπει να δώσεις τα πάντα. Αλλά πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα ψυχικά και αμυντικά για να ετοιμαστούμε για την Κυριακή αν θέλουμε να κερδίσουμε».

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *