Type to search

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1 ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2

Ξένοι παίκτες που πρωταγωνίστησαν στην Ελλάδα με τη φανέλα μικρών ομάδων

Share

Αρκετοί καλοί παίκτες πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα και άφησαν το στίγμα τους με τις  φανέλες των μεγάλων ομάδων. Όμως υπήρχαν και εκείνοι που έπαιξαν μπαλάρα και πρωταγωνίστησαν με την φανέλα των μικρότερων ελληνικών ομάδων.
Πάμε να δούμε σήμερα μερικούς από αυτούς.

Φαμπιάν Εστογιανόφ

Ο Ουρουγουανός ήρθε στην Ελλάδα το 2008 για λογαριασμό του Πανιωνίου, έχοντας περάσει από Λα Κορούνια, Βαλένθια και Καντίθ.

Στον Ιστορικό δίδαξε σε αντιπάλους απίστευτες ντρίπλες, μοναδικά κόλπα και μας μετέφερε άπειρη λατινοαμερικάνικη αλητεία. Στην ομάδα της Νέας Σμύρνης κάθισε 3 χρόνια με 37 συμμετοχές και 9 γκολ  και αποχώρησε το 2012 για την ομάδα της καρδιάς του την Πενιαρόλ στην οποία είναι έως και σήμερα.

Πάτρικ Ογκουνσότο

Ο πολύ συμπαθής επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ, ενώ πέρασε και από τον Πανηλειακό. Το μεγάλο μπαμ της καριέρας του έγινε το 2002 όταν πήγε στον Εργοτέλη. Σε συνολικά 7 χρόνια παρουσίας στους Κρητικούς μέτρησε 161 συμμετοχές με 85 γκολ. Στην συνέχεια ακολούθησαν ΟΦΗ, Ολυμπιακός Βόλου και Αχαρναϊκός ενώ η αγάπη του για το ποδόσφαιρο δεν σταμάτησε ποτέ αφού αγωνιζόταν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα έως και το 2018, όπου αποσύρθηκε. Ένας εκρηκτικός παίκτης που με το χαμόγελο του και την καλή ψυχή του μπορούσε να σε κερδίσει.

Τουμέρ Μετίν

Ο Τούρκος ήρθε στην Λάρισα το 2008, αφού πρώτα είχε περάσει από Μπεσίκτας και Φενέρ. Στην ομάδα του κάμπου κάνει τον κόσμο να φωνάζει τον όνομα του, γίνεται ορισμός της τιμιότητας και σε 79 συμμετοχές σημειώνει 23 Γκολ. Ενώ στην Δύση της καριέρας του πέρασε και από την Κέρκυρα σημειώματα μόλις 5 εμφανίσεις. Επίσης να σημειωθεί πως ήταν στην αποστολή της Εθνικής Τουρκίας το 2008 που έφτασε μια ανάσα από τον τελικό του Γιούρο.
Ένας πολύ καλός επιθετικός μέσος που καταφέρε να μείνει στις καρδιές όλων των Λαρισαίων.

Αλβάρο Ρεκόμπα

Ο Ελ Τσίνο, ήρθε στην Ελλάδα μετά από μια πλούσια καριέρα σε Βενέτσια και Ίντερ, στον Πανιώνιο. Στην Νέα Σμύρνη έχει σύμβολο της ομάδας και μαζί με τον Εστογιανόφ έκαναν παπάδες. Κάθισε 2.5 χρόνια (9/2007 – 12/2009) και στην συνέχεια έφυγε για την πατρίδα όπου εκεί κρεμασε και τα παπούτσια του το 2015.

Μάουρο Πόϊ

Ο Αργεντινός μέσος  μετά από την περιπλάνηση του στα γήπεδα της χώρας τους, έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης το 2007. Έγινε ο ηγέτης της ομάδας και με 115 συμμετοχές και 17 τέρματα έκανε τον κόσμο να φωνάζει το όνομά του. Το 2012 έφυγε από τους ακρίτες, στην συνέχεια πήγε σε Παναιτωλικό, Λεβαδειακό αλλά πέρασε και ένα διάστημα και από τον Άρη όσο ήταν στην Γ’ Εθνική.

Έντερσον Φοφόνκα

Ο Βραζιλιάνος είχε περιηγηθεί στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής μέχρι που τον έφερε ο Ηρακλής στην Ευρώπη.
Αγαπήθηκε πολύ στον γηραιό, έγινε σύνθημα από τους οπαδούς, σκόραρε το αείμνηστο γκολ στην Τούμπα για την μεγάλη νίκη του Ηρακλή με 0-1 το 2002 και κυρίως έδειχνε πάθος και αγάπη για τον σύλλογο. Έφυγε το 2004, ξαναγύρισε όμως στην Ελλάδα για την Κέρκυρα το 2005. Το 2007 είχε και ένα πέρασμα από τον Πανσερραϊκό ώσπου έφυγε για την Ουρουγουάη. Από τότε εκεί ζει και δεν σταματά ποτέ να ενημερώνεται για τα νέα του γηραιού.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *