Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΡΙΕ Α

Γιουβέντους: και επίσημα διαζύγιο με τον Αντρέα Πίρλο.

Share

Με ένα λιτό «Ευχαριστούμε για όλα, μίστερ » έκανε και επίσημο η Γιουβέντους την λύση συνεργασίας με τον 42χρονο Ιταλό τεχνικό.

Ο Αντρέα Πίρλο δεν κατάφερε με τις φετινές επιδόσεις της ομάδας να πείσει την διοίκηση της «Μεγάλης Κυρίας» να του δώσει τα κλειδιά και για την ερχόμενη σεζόν και από σήμερα αποτελεί παρελθόν από την πάγκο της Γιούβε.

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας από το Τορίνο τον Αύγουστο του 2020, καθοδηγώντας την Γιουβέντους για 52 παιχνίδια με συνολικό απολογισμό 34 νίκες, 10 ισοπαλίες και 8 ήττες. Να θυμίσουμε πως η διοίκηση της «Γηραιάς Κυρίας» είχε δώσει εντός της σεζόν προθεσμία για αλλαγή αγωνιστικού προφίλ, με τον Πίρλο να αποτυγχάνει να αλλάξει την εικόνα της ομάδας και να κλείνει τελευταία στιγμή εισιτήριο για τους ομίλους του UEFA Champions League για τη  σεζόν 21/22. Η κατάκτηση του κυπέλου απέναντι στην Αταλάντα έδωσε μία χαρά στις τάξεις της ομάδας (2ος τίτλος του Πίρλο στην Γιουβέντους) αλλά δεν στάθηκε ικανή να διαγράψει την κακή χρονιά, για τα δεδομένα της ομάδας, που πέρασε. Ο Πίρλο αποχαιρετά, λοιπόν, την  «La Vecchia Signora» με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να ακούγεται πως αναμένεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ιταλού τεχνικού.

Επιμέλεια κειμένου: Κουτρουμάνης Ιωάννης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *