Type to search

Κεντρική

Κυπελλούχος Ισραήλ η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου

Share

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατέκτησε το κύπελλο Ισραήλ επικρατώντας με 86-69 της Μακάμπι Ρισόν στη Τότον Αρένα της Χολόν.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κρίσιμη φάση τις τελευταίες εβδομάδες, όπως και η Παλαιστίνη, με όλη τη δράση να διακόπτεται για ένα διάστημα. Μέσα σε αυτή την έντονη κατάσταση ο αθλητισμός δήλωσε ξανά παρών. Ο τελικός του κυπέλλου ανάμεσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Μακάμπι Ρισόν έγινε μάλιστα με την παρουσία θεατών στις κερκίδες, συγκεκριμένα 3.500 ανθρώπων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του λαού δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση τίτλος από το δεύτερο δεκάλεπτο, δίνοντας στο β’ μέρος διαδικαστικό χαρακτήρα, φτάνοντας εύκολα στο τελικό σκορ και κατακτώντας έτσι το 45ο κύπελλο της ιστορίας της.

Γιόβελ Ζούσμαν με 16 πόντους, Άντε Ζίζιτς, που άγγιξε το νταμπλ νταμπλ με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ, όπως και ο Σκότι Γουίλμπεκιν με ισάριθμους πόντους και 7 τελικές πάσες, τράβηξαν το κουπί επιθετικά.

Στον αντίποδα Ιγκόρ Κουλέτσοφ και Ακίλ Μίτσελ προσπάθησαν να υψώσουν ένα ανάχωμα με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα, όμως δεν ήταν αρκετό.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-21, 31-42, 52-67, 69-86

 

Επιμέλεια:  Γιώργος Διαλυνάς

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *