Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουίς Σουάρεζ- Μπουράκ Γιλμάζ: Τα δάκρυα χαράς δύο γερόλυκων ”Killer”.

Share

 Μπουράκ Γιλμάζ και Λουίς Σουάρεζ μας χάρισαν δύο πολύ δυνατές στιγμές στο τελευταίο Σαββατοκύριακο της ποδοσφαιρικής σεζόν.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έπεσε η ΄΄αυλαία΄΄ σε ακόμη μια ποδοσφαιρική σεζόν. Μια σεζόν διαφορετική από τις άλλες,  και που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη, κυρίως για τα άδεια γήπεδα και τις ΄΄βουβές΄΄ εξέδρες λόγο του καταραμένου κορονοϊού.

Έναν ακόμη παράγοντα που θα μας μείνει αξέχαστη φρόντισαν να ‘’ρίξουν’’ στο τραπέζι οι Μπουράκ Γιλμάζ, και Λουίς Σουάρεζ με τους δύο ΄΄γερόλυκους΄΄ killer με τα δάκρυα τους να φροντίζουν να μας χαρίσουν δύο από τα πιο δυνατά κλίκ της χρονιάς.

Όταν αμφότεροι μετά  την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή με τις ομάδες τους, έκατσαν να ξαποστάσουν στο χορτάρι,  και χάρη στην συνδρομή της τεχνολογίας να συνομιλήσουν με τους αγαπημένους τους  μοιραζόμενοι την χαρά τους.

Δύο ποδοσφαιριστές που αμφισβητήθηκαν πολύ, άκουσαν πολλά για την ηλικία τους, αλλά στο τέλος της ημέρας έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα: να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα.

Λουίς Σουάρεζ: Ο ΄΄τελειωμένος΄΄ που έδωσε τον τίτλο στην Ατλετικό.   

Το περασμένο καλοκαίρι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Τζουζέπ Μπαρτομέου, και ο προπονητής της ομάδας Ρόολαντ Κοούμαν αποφάσιζαν να λύσουν το συμβόλαιο του Λουίς Σουάρεζ, με το σκεπτικό πως ο Ουρουγουάνος μεγάλωσε αρκετά <<ποδοσφαιρικά>> και πως δεν θα μπορούσε να προσφέρει παραπάνω στους <<μπλαουγκράνα>>(εδώ γελάμε).
Φυσικά κάτι τέτοιο έφερε αναταράξεις στην ομάδα της Βαρκελώνης με τον ηγέτη και κολλητό του Λουίς, Λιονέλ Μεσί να δηλώνει πως: << Ο Σουάρεζ δεν άξιζε να φύγει από την Μπαρτσελόνα με αυτό τον τρόπο>>.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ο οποίος πρόσφατα αποκάλυψε πως ήθελε τον Σουάρες από την εποχή που ήταν στην Λίβερπουλ, δεν έχασε την ευκαιρία και με την συμβολή του Ντιέγκο Γκοδίν( συμπαίκτης του Λουίς στην Εθνική Ουρουγουάης), έντυσε στα χρώματα της Ατλέτικο τον Ουρουγουανό ΄΄΄κίλλερ΄΄ με το ποσό τον μόλις εφτά εκατομμυρίων.

Ο Λουίς Σουάρες φρόντισε   με το ΄΄καλημέρα’’ να δείξει την ευγνωμοσύνη του στην εμπιστοσύνη της Ατλέτικο  σκοράροντας  2 τέρματα και μοιράζοντας  1 ασίστ  στο ντεμπούτο του κόντρα στην Γρανάδα (6-1) στις 27 Σεπτεμβρίουτου 2020, προμηνύοντας σε όλους τι θα ακολουθήσει.
Το ΄΄κοντέρ΄΄ σταμάτησε στα 21 τέρματα με πιο καθοριστικά αυτό κόντρα στην Oσασούνα την προτελευταία αγωνιστική, αλλά και απέναντι στην Βαγιαδολίδ στο φινάλε της σεζόν. Συνολικά τα τέρματα του Ουρουγουανού χάρισαν στην Ατλέτικο 21 ολόκληρους βαθμούς.

Με τον ίδιο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Ατλέτικο να βρίσκει την κατάλληλη στιγμή να ξεσπάσει, μη ξεχνώντας το ‘’άδειασμα΄΄ των καταλανών << κάποιοι με υποτίμησαν και η Ατλέτικο μου άνοιξε τις πόρτες>> επισήμανε ο Ουρουγουανός με δάκρυα στα μάτια, δάκρυα χαράς αλλά και δικαίωσης για μια σεζόν πολύ δύσκολη που περιελάμβανε αρκετή αμφισβήτηση.

Μπουράκ Γιλμάζ: Σαν το παλιό καλό κρασί  

Η φυγή του αρχισκόρερ της Λίλ Βίκτορ Όσιμεν την περασμένη σεζόν, ανάγκασε τους ανθρώπους της ομάδας να κινηθούν αστραπιαία στην αγορά ώστε να βρούν τον αντικαταστάτη του Νιγηριανού. Και τον βρήκαν στο πρόσωπο του Μπουράκ Γιλμάζ, με τον Τούρκο στραίκερ πάρα το προχωρημένο της ηλικίας του(ποδοσφαιρικά πάντα) να αφήνει για δεύτερη μόλις φορά στην καριέρα του το πρωτάθλημα της πατρίδας του( η πρώτη ήταν για την Κίνα), και να μετακομίζει στον Γαλλικό Βορρά.

Ωστόσο δεν ήταν λίγοι αυτοί που απόρησαν με την συγκεκριμένη μεταγραφή, καθώς πίστευαν πως σε τέτοια ηλικία ο Τούρκος θα ήταν πολύ δύσκολο να καλύψει το κενό του Όσιμεν. Ο Γκιλμάζ ήξερε πως η απαντήσεις δίνονται στο γήπεδο και φρόντισε με το ‘’καλημέρα’’ να αποδείξει την κλάση του. Μπορεί να βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στην 4ή αγωνιστική, με την Μαρσέιγ(1-1), αλλά από εκείνη την στιγμή δεν ξανακοίταξε πάλι πίσω καθώς στους επόμενους 13 αγώνες σημείωσε 8 γκολ και 3 ασίστ.

Ο τελικός του απολογισμός ήταν 16 γκολ σε 28 αγώνες με τον Τούρκο στραίκερ να είναι ένας από τους στυλοβάτες της πορείας των <<λιλουά>> προς τον τίτλο παρέα και με τον ομόλογο του στην επίθεση(Ντείβις), σκοράροντας καθοριστικά γκολ, αλλά και προσφέροντας όμορφες στιγμές στους φιλάθλους της Λίλ, όπως το ‘’αλήτικο’’ σκάψιμο πάνω από τον Λόπεζ στο διπλό(2-3) τίτλου κόντρα στην Λυών στα τέλη του Απρίλη.

Ο Γιλμάζ απέδειξε την αξία του, αποδεχόμενος την πρόκληση της Λίλ, αποφεύγοντας να κάτσει σε ένα <<παχυλό>> συμβόλαιο στην Τουρκία, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από της χώρα του. Το σίγουρο  είναι πως στο τέλος της σεζόν τόσο ο Γιλμάζ όσο, και η Λίλ βγήκαν κερδισμένοι από την συνεργασία τους.

Λουίς Σουάρεζ, και Μπουράκ Γιλμάζ απέδειξαν πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, παίρνοντας της ομάδες τους από το χέρι, και τραβώντας το ΄΄κάρο΄΄ μέχρι το τέλος του μαραθωνίου, ενός μαραθωνίου που τους βρήκε θριαμβευτές. Και αφού ολοκλήρωσαν τον άθλο τους είχε έρθει η ώρα να απευθυνθούν στους δικούς τους ανθρώπους, αυτούς που του στήριξαν όσο κανείς, που είδαν και την σκοτεινή τους πλευρά, και τους έδωσαν το έναυσμα να ξαναπατήσουν στα πόδια τους. Και τότε δεν άντεξαν <<λύγισαν>> μπροστά στην θέα των παιδιών τους και των συζύγων τους χαρίζοντας μας δύο από τις  πιο δυνατές στιγμές της σεζόν, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο ένα άθλημα που σε γεμίζει με συναισθήματα και πλημμυρίζει το πρόσωπο σου με δάκρυα, δάκρυα χαράς…

Eπιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *