Type to search

F1 Κεντρική

Σ. Πέρεζ: “Δεν έχω ακόμη προσαρμοστεί πλήρως στο μονοθέσιο”

Share
Ο Σέρχιο Πέρεζ παραδέχτηκε ότι η προσαρμογή του στην νέα του ομάδα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως, καθώς στις κατατακτήριες δεν βρίσκεται σε θέση να αντλεί το 100%.

O ‘Τσέκο’ είναι ένας από τους πολλούς οδηγούς που άλλαξε ομάδα και προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Ωστόσο, με μόλις τρεις ημέρες χειμερινών δοκιμών αρκετοί από αυτούς αντιμετωπίζουν προβλήματα προσαρμογής στα νέα μονοθέσιά τους.

“Από αυτήν την άποψη, η σεζόν είναι μοναδική. Στο παρελθόν, οδηγοί που άλλαζαν ομάδες δεν ήταν τόσο σημαντικό πρόβλημα. Ωστόσο, φέτος με τόσες μεταβλητές που υπάρχουν τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Κάποιοι οδηγοί έχουν κάνει καλύτερη δουλειά πάνω σε αυτό σε σχέση με άλλους.”

Ο Πέρεζ, ο οποίος κατετάγη ένατος στις κατατακτήριες του Μονακό και τερμάτισε τέταρτος, παραδέχτηκε ότι δεν αισθάνεται άνετα στο μονοθέσιο, αλλά τόνισε ότι τις Κυριακές ο ρυθμός του είναι αρκετά καλός.

“Στην Ίμολα κατάφερα να βρίσκομαι στην δεύτερη θέση, μόλις στον δεύτερο αγώνα μου. Δεν το περίμενα τόσο γρήγορα, καθώς εκείνη η πίστα είναι πολύ δύσκολη. Ωστόσο, δεν έχουμε δει ιδιαίτερη πρόοδο σε ό,τι αφορά τα Σάββατα.”

O Μεξικανός πιστεύει ότι, για να προσαρμοστεί πλήρως, πρέπει να καταλάβει πως συμπεριφέρεται το μονοθέσιό του, γεγονός που θα του επιτρέψει να αντλεί το μέγιστο…

“Αν υπάρχει η παραμικρή μεταβλητή αυτό σημαίνει ότι δεν έχω προσαρμοστεί πλήρως. Ωστόσο, μπορώ να δω το φως στην άκρη του τούνελ. Έχουν αλλάξει τα ελαστικά, οι αεροτομές και διάφορα πράγματα. Όταν γνωρίζεις το μονοθέσιο σαν την παλάμη του χεριού σου είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστείς σε τέτοιες καταστάσεις.”

Ηλίας Σιαφάκας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *