Type to search

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Η φοβερή κυριαρχία των Ισπανών στα ευρωπαϊκά κύπελλα – έχουν 16 σερί επιτυχίες στους τελικούς!

Share

Ο Ουνάι Έμερι βρέθηκε ξανά στον τόπο του εγκλήματος, στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και κατάφερε να οδηγήσει τη Βιγιαρεάλ στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία της ενώ έφτασε το τέταρτο προσωπικό τρόπαιο μετά το… three-peat με τη Σεβίλλη (2013-14, 2014-15, 2015-16).

Αυτός, μάλιστα, ήταν ο 16ος συνεχόμενος νικηφόρος τελικός ισπανικής ομάδας κόντρα σε ομάδα του εξωτερικού τα τελευταία 20 χρόνια, γεγονός που επιβεβαιώνει την κυριαρχία της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο! Επιπλέον, από τις 16 αυτές κατακτήσεις, οι 9 ήρθαν κόντρα σε Άγγλους, με πιο πρόσφατη περίπτωση αυτή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία δεν κατάφερε να κερδίσει τον χθεσινό τελικό κόντρα στο “κίτρινο υποβρύχιο”.

Τελευταία φορά που μια ισπανική ομάδα δε νίκησε σε ευρωπαϊκό τελικό ήταν τη σεζόν 2000-2001 και μάλιστα δις καθώς η Μπάγερν Μονάχου είχε επικρατήσει στα πέναλτι της Βαλένθια στον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στο Μιλάνο ενώ η Λίβερπουλ κατακτούσε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ στο αείμνηστο 5-4 του Ντόρτμουντ κόντρα στην Αλαβές.

Αν μη τι άλλο, ένα σπουδαίο και συνάμα εντυπωσιακό σερί από τις ισπανικές ομάδες το οποίο συνεχίστηκε και στο Γκντανσκ.

 

Επιμέλεια: Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *