Type to search

ACB Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

ACB: Ομόφωνα MVP ο Γκιόργκι Σερμαντίνι

Share

Ο Γεωργιανός σέντερ της Τενερίφης, Γκιόργκι Σερμαντίνι αναδείχθηκε ομόφωνα MVP της κανονικής περιόδου της ACB. 

Οι μεγάλες διακρίσεις ακολούθησαν σε όλη τη φετινή χρονιά τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, αλλά η σημαντικότερη έμελλε να έρθει σήμερα (26/5) για τον Γεωργιανό σέντερ της Τενερίφης, καθώς αναδείχθηκε ομόφωνα MVP της κανονικής περιόδου της ACB. Έλαβε το απόλυτο των ψήφων από όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία – προπονητές, παίκτες, δημοσιογράφους, φιλάθλους. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Έντι Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης και στην τρίτη ο Νίκολα Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα.

Το σκηνικό της απονομής του βραβείου ήταν “εκρηκτικό” διότι έγινε στην υψηλότερη κορυφή της Ισπανίας, στο ηφαίστειο του Τέιδε, που βρίσκεται στα 3.715 μέτρα. Ο Σερμαντίνι πήγε στο σημείο για διαφημιστικούς λόγους, αλλά εκεί τον περίμενε ο συμπαίκτης στην Τενερίφη, Μαρσελίνιο Χουέρτας, που ήταν ο άνθρωπος που του παρέδωσε το τρόπαιο.

Ο Γεωργιανός σέντερ δεν έμεινε μόνο σε αυτή τη διάκριση, καθώς ταυτόχρονα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ACB με 17 πόντους ανά παιχνίδι και πρώτος στην αξιολόγηση με 22,5. Στη διάρκεια της χρονιάς είχε κερδίσει τρεις φορές το τίτλο του κορυφαίου του μήνα – Οκτώβριος, Ιανουάριος, Μάρτιος – και τέσσερις της αγωνιστικής – 5η, 14η, 19η, 37η. Παράλληλα αποτελεί και μέρος της κορυφαίας πεντάδας του πρωταθλήματος.

Οι κορυφαίες πεντάδες της κανονικής περιόδου

Η ACB γνωστοποίησε τις δύο καλύτερες πεντάδες της κανονικής περιόδου. Στην κορυφαία η Τενερίφη έχει την τιμητική της καθώς “χώρεσε” δύο δικούς της παίκτες. Ο λόγος, όπως προείπαμε για τον φετινό MVP, Γκιόργκι Σερμαντίνι και τον αειθαλή Βραζιλιάνο Μαρσελίνιο Χουέρτας. Οι υπόλοιποι είναι ο Πιέρια Χένρι της Μπασκόνια, ο Έντι Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Λόπεθ-Αροστέγκι της Μπανταλόνα.

  • Μαρσελίνιο Χουέρτας, 14,2π. – 6,1ασ..
  • Πιέρια Χένρι, 10,4π. – 5,2ασ.
  • Λόπεθ-Αροστέγκι, 13,1π. – 5ριμπ.
  • Έντι Ταβάρες, 11π. – 8,1ριμπ.
  • Γκιόργκι Σερμαντίνι, 17π. – 5,4ριμπ.

Στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα ξεχωρίζουν οι Κόρι Χίγκινς και Νίκολα Μίροτιτς της Μπαρτσελόνα, ενώ ακολουθούν οι Ρόκας Γκιεντράιτις της Μπασκόνια, Χασιέλ Ριβέρο της Σαν Πάμπλο Μπούργος και ο Μέλο Τρεμπλ της Φουενλαμπράδα.

  • Μέλο Τρεμπλ, 16,4π. – 3,5ασ.
  • Κόρι Χίγκινς, 10,1π. – 2,6ασ.
  • Ρόκας Γκιεντράιτις, 13,4π. – 3,2ριμπ.
  • Νίκολα Μίροτιτς, 14,4π. – 4,8ριμπ.
  • Χασιέλ Ριβέρο, 12,4π. – 5,7ριμπ.

Το εντυπωσιακό promo για τα πλέι-οφς

Το πλέι-οφς της ACB ξεκινούν στις 31 Μαΐου και όλοι αδημονούν για το θέαμα και τις συγκινήσεις που πρόκειται να διαδραματιστούν στα ισπανικά παρκέ. Η διοργανώτρια αρχή κοινοποίησε στο τουίτερ ένα εντυπωσιακό promo βίντεο για να προετοιμάσει άπαντες αλλά και να ενθαρρύνει τους πρωταγωνιστές να τα δώσουν όλα μπαίνοντας στην τελική ευθεία.

Συγκεκριμένα το βίντεο συνοδεύουν τα εξής λόγια: «Είσαι εξαντλημένος. 342 παιχνίδια. Περισσότεροι από 20.000 έλεγχοι. Αλλά έχεις φτάσει εδώ. Θα παραδοθείς;». Το κείμενο κλείνει με το μότο των πλέι-οφς που είναι: «Θυμίσου γιατί ξεκίνησες».

Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης των πλέι-οφς είναι τα εξής: 

Ρεάλ Μαδρίτης (1) – Γκραν Κανάρια (8)

Βαλένθια (4) – Μπασκόνια (5)

Μπαρτσελόνα (2) – Μπανταλόνα (7)

Τενερίφη (3) – Σαν Πάμπλο Μπούργος (6)

Ημιτελικά: 

Νικητής 1-8 – Νικητής 4-5

Νικητής 2-7 – Νικητής 3-6

Οι τελικοί θα ξεκινήσουν στις 13 Ιουνίου και ο πρωταθλητής θα κριθεί στις δύο νίκες.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *