Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Ευρωλίγκα: Ο Βασίλιε Μίτσιτς αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης

Share

Η καταπληκτική χρονιά του Βασίλιε Μίτσιτς με την Αναντολού Εφές του χάρισε το βραβείο του MVP της Ευρωλίγκα. 

Το βραβείο του MVP για την φετινή χρονιά στην Ευρωλίγκα έχει πλέον κάτοχο! Αυτός είναι ο Βασίλιε Μίτσιτς της Αναντολού Εφές, ο οποίος ανταμείφθηκε για την εντυπωσιακή χρονιά που πραγματοποίησε στην διοργάνωση. Μέτρησε 16,3 πόντους και 4,8 ασίστ ανά αγώνα, όντας πρώτος στις σχετικές κατηγορίες για την ομάδα του. Ήταν ο μοναδικός σε όλη την Ευρωλίγκα που ευστόχησε σε τουλάχιστον 70 τρίποντα και 100 δίποντα και βολές, όντας συνολικά ο τέταρτος που το καταφέρνει σε όλη την ιστορία του θεσμού. Είναι ο 15ος διαφορετικός MVP από τότε που εμφανίστηκε το συγκεκριμένο βραβείο το 2005.

Αναδείχθηκε MVP μέσα από τις ψήφους των φιλάθλων, των μίντια και, για πρώτη φορά, των προπονητών και των αρχηγών των 18 ομάδων. Κατά τη διάρκεια της σεζόν κέρδισε ή μοιράστηκε σε τρεις περιπτώσεις το τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη της εβδομάδας, ενώ αποτελεί μέρος και της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης. Αυτές οι διακρίσεις θα μπουν δίπλα σε αυτή του 2018-19 όταν και απάρτιζε την δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκα.

Μερικές μόνο από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις του μέσα στη σεζόν ήταν απέναντι στην Φενέρμπαχτσε όπου σημείωσε 37 πόντους και 44 στην αξιολόγηση. Άλμπα Βερολίνου και Βιλερμπάν τον είδαν να μοιράζει 13 ασίστ και να κάνει πέντε κλεψίματα στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ μάζεψε και οχτώ ριμπάουντ στον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο. Συνολικά έσπασε οχτώ προσωπικά ρεκόρ και το κατάφερε στην έβδομη σεζόν του στην Ευρωλίγκα.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *