Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Premier League: το έμφραγμα η Λέστερ, το φιλί της ζωής η Τότεναμ.

Share

Ένα από τα δραματικότερα φινάλε εκτυλίχθηκε κατά την φετινή σεζόν της Premier League, μιας και στο φινάλε του πρωταθλήματος είχαμε ανατροπές σκηνικού στις θέσεις που έδιναν Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για τις θέσεις 3-7 που προσέφεραν δύο απευθείας θέσεις στους ομίλους του UEFA Champions League, άλλες 2 στο UEFA Europa League και μία ακόμα στη νεοσύστατη διοργάνωση του Conference League. Η Άρσεναλ δεν θα αγωνιστεί του χρόνου σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση έπειτα από 25 χρόνια, ενώ η Γουέστ Χαμ, που άγγιξε το θαύμα του Champions League, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα πλαίσια του UEFA Europa League.

Η Λέστερ έφτασε στην πηγή… και νερό δεν ήπιε.

Κατά την τελευταία και 38η αγωνιστική, η Λέστερ υποδέχτηκε στο King Power Stadium την Τότεναμ και ήθελε μόνο νίκη για να «καπαρώσει» την 4η θέση και να εκμεταλλευτεί πιθανή απώλεια βαθμών της Τσέλσι στο Vila Park απέναντι στην Άστον Βίλα. Οι «μπλε» του Λονδίνου όντως ηττήθηκαν με 2-1, αλλά η ομάδα του Ρότζερς είδε την Τότεναμ να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις και να επικρατεί των «αλεπούδων» με 4-2. Χάρη σε αυτό το τρίποντο, οι Σπερς προσπέρασαν την Άρσεναλ (που είχε κερδίσει με 2-0 την Μπράιτον) και ήταν αυτοί που έσωσαν την χρονιά την τελευταία στιγμή, αποσπώντας έξοδο στην Ευρώπη, έστω και μέσω του Conference League. Στην αντίπερα όχθη, η Λέστερ έβαλε τα χεράκια της για να βγάλει τα ματάκια της, μιας και ήταν η μοναδική ομάδα που όχι μόνο είχε παραμείνει για περισσότερες από 100 μέρες εντός της τετράδας, αλλά και περισσότερο από όλες τις άλλες ομάδες που διεκδικούσαν επίσης έξοδο στο UEFA Champions League League. Λίγο οι 2 σερί ήττες από Τότεναμ και Τσέλσι, η ήττα – σοκ από την Νιούκαστλ με 4-2 στο King Power, σε συνδυασμό αποτελεσμάτων των αντιπάλων ομάδων, στάθηκαν ικανές να στερήσουν από τις «αλεπούδες» την συμμετοχή σε ομίλους Champions League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 16/17. Η επόμενη μέρα στο Λέστερ θα τους βρει ξανά στον θεσμό του Europa League, όπως συνέβη και κατά την φετινή χρονιά, όπου η ομάδα του Βάρντι τερμάτισε πρώτη στον 7ο όμιλο και αποκλείστηκε νωρίς (μόλις στην φάση των 32) από την Σλάβια Πράγας με συνολικό σκορ 2-0.

Η ανήμπορη Λίβερπουλ… τα κατάφερε.  

   Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως η Λίβερπουλ των 0 γκολ ενεργητικό στο Άνφιλντ από το ξεκίνημα των πρώτων ημερών του 2021 θα κατέληγε να κατακτήσει την 3η θέση του πρωταθλήματος και να σώσει τη χρονιά επί της ουσίας? Και όμως, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έδειξε πως είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα, ειδικά σε μία σεζόν όπου ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από σοβαρά προβλήματα τραυματισμών (Βαν Ντάικ, Μάτιπ, Χέντερσον, Γκόμεζ). Το αήττητο σερί χτίστηκε μετά το πέρας της αναμέτρησης των «κόκκινων» με την Φούλαμ στο Άνφιλντ, όπου οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 1-0 επί της Λίβερπουλ. Αυτό αποτέλεσε και την σταγόνα από το ποτήρι που ξεχείλισε, μιας και έκτοτε η ομάδα του Κλοπ μέτρησε ένα σερί 10 αναμετρήσεων χωρίς να γνωρίσει το συναίσθημα της ήττας (8 νίκες και 2 ισοπαλίες), κλείνοντας τη σεζόν με συνολικό απολογισμό 20 νικών, 9 ισοπαλιών και ισάριθμων ηττών. Η ομάδα του Μέρσισάιντ έκλεισε την χρονιά με 69 βαθμούς, καταφέρνοντας να τερματίσει πάνω από Τσέλσι, Λέστερ και Γουέστ Χαμ, τις οποίες κυνηγούσε για παραπάνω από μισή σεζόν. Επομένως, η χρονιά προς το τέλος της φαίνεται να απέκτησε θετική χροιά, με τους περσινούς πρωταθλητές Αγγλίας να καπαρώνουν με «buzzer beater» το δικαίωμα για συμμετοχή στους ομίλους του UEFA Champions League για τη σεζόν 21/22.

Επιμέλεια κειμένου: Κουτρουμάνης Ιωάννης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *