Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον Τζούλιους Ραντλ το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν

Share

Ο φόργουορντ των Νιου Γιορκ Νικς Τζούλιους Ραντλ, ανακηρύχθηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης για τη σεζόν 2020-21, όπως ανακοίνωσε σήμερα το NBA.

Έτσι παράλληλα με τη συμμετοχή του φέτος  για πρώτη φορά στο All-Star Game στην έβδομη σεζόν του, έγινε ο πρώτος παίκτης που κέρδισε τη διάκριση αυτή ως μέλος της Νέας Υόρκης. Το ετήσιο βραβείο, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη σεζόν 1985-86, έχει θεσπιστεί για να τιμήσει έναν ανερχόμενο παίκτη που έχει κάνει μια δραματική βελτίωση από την προηγούμενη σεζόν ή σεζόν.

Ο Ράντλ έλαβε 98 ψήφους στην πρώτη θέση και κέρδισε 493 συνολικούς πόντους από μια παγκόσμια ομάδα 100 αθλητών και ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Ο ψηλός των Ντιτρόιτ Πίστονς, Τζέραμι Γκραντ έλαβε τις άλλες δύο ψήφους πρώτης θέσης και τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 140 βαθμούς, ενώ  Ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ των Ντένβερ Νάγκετς, τερμάτισε στην τρίτη θέση με 138 ψήφους. Στους παίκτες δόθηκαν πέντε βαθμοί για κάθε ψήφο στην πρώτη θέση, τρεις βαθμοί για κάθε ψήφο δεύτερης θέσης και ένας βαθμός για κάθε ψηφοφορία τρίτης θέσης.

Στη δεύτερη σεζόν του με τους Νικς έφτασε κατά μέσο όρο 24,1 πόντους, 10,2 ριμπάουντ και 6,0 ασίστ με ρεκόρ καριέρας στο χρόνο συμμετοχής του, 37,6 λεπτά σε 71 παιχνίδια. Έφτασε τα υψηλότερα επίπεδα  για τους μέσους όρους σε πόντους και ασίστ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ, κατατάσσοντας στους τοπ 20 στο NBA και στις τρεις κατηγορίες. Είναι ο έκτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με μέσο όρο τουλάχιστον 24,0 πόντους, 10,0 ριμπάουντ και 6,0 ασίστ σε μια σεζόν, ενώνοντας τους Λάρι Μπερντ, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, Νίκολα Γιόκιτς (που το έκανε και αυτή τη σεζόν), Όσκαρ Ρόμπερτσον και Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Σημείωσε ρεκόρ και στα τρίποντα, με 160 εύστοχα το 2020-21, οκτώ λιγότερους από το σύνολο του για τις προηγούμενες πέντε σεζόν (168). Κέρδισε 40,1% πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων, πολύ πάνω από το μέσο όρο καριέρας του 29,5%. Έγραψε επίσης καλύτερη επίδοση 81,1% από την γραμμή της φιλανθρωπίας.

Επιλέχθηκε ως αναπληρωματικός για το All-Star Game του 2021, έφτασε στην όγδοη θέση στο πρωτάθλημα σε νταμπλ νταμπλ με 41 και ισοπαλία στην έβδομη στα τριπλ νταμπλ με 6. Ανακηρύχθηκε παίκτης του μήνα για τον Απρίλιο και παίκτης της εβδομάδας στην ανατολική περιφέρεια για την εβδομάδα νο17.Με αυτόν στην αιχμή του δόρατος η Νέα Υόρκη τερμάτισε για το τέταρτο καλύτερο ρεκόρ στην ανατολική περιφέρεια με απολογισμό 41-31 και μπήκε στα playoffs του ΝΒΑ για πρώτη φορά από την σεζόν 2012-13.

Ο ίδιος, 26 ετών, υπέγραψε με την ομάδα του Μεγάλου Μήλου ως free agent στις 9 Ιουλίου 2019. Πριν ενταχθεί στη Νέα Υόρκη, έπαιξε τις τέσσερις πρώτες του σεζόν με τους Λος Άντζελες Λέικερς και μία σεζόν με τους Πελεκάνους της Νέας Ορλεάνης. Μπήκε στη σεζόν με μέσο όρο 16,1 πόντους, 9,0 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ.

 

Επιμέλεια: Γιώργος Διαλυνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *