Type to search

F1 Κεντρική

N. Λατίφι: ”Πιθανώς ο πιο απαιτητικός αγώνας μου στη F1”

Share
O Λατίφι  στην πρώτη του παρουσία σε GP του Μονακό κατέλαβε μια ικανοποιητική 15η θέση…

Η Γουίλιαμς συμπλήρωσε στο Mόντε Κάρλο 750 εκκινήσεις στη F1, και αποτελεί βάσει αποτελεσμάτων τη 2η πιο πετυχημένη ομάδα στο σπορ. Δεδομένα η νέα ιδιοκτησία της ευελπιστεί σε μεγάλες αλλαγές από το 2022, και επιθυμεί τουλάχιστον να ‘χωθεί’ στο midfield. To οδηγικό δίδυμο της Γουίλιαμς παρέμεινε όμοιο με Ράσελ-Λατίφι, ωστόσο εντός ‘γκαράζ’ υπάρχει μεγάλη αναβάθμιση, με έμπειρα στελέχη. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Γιός Καπίτο, που αποτελεί τον νέο CEO. Όπως στην πλειοψηφία των ομάδων, η στόχευση πλέον έχει επικεντρωθεί στο μονοθέσιο του 2022…

Ο Ιρανό-Καναδός σε δηλώσεις στην press conference αμέσως μετά το τέλος του αγώνα φάνηκε να είναι σχετικά ικανοποιημένος. ”Mόλις ολοκλήρωσα έναν πάρα πολύ ζόρικο αγώνα, πιθανώς τον πιο απαιτητικό της καριέρας μου στη F1. Κατά τη γνώμη μου, τον διαχειρίστηκα σχετικά καλά. H διαδρομή του Μονακό δεν σου δίνει την δυνατότητα να προσαρμόσεις εύκολα το μονοθέσιο στον γύρο, με τις αργές στροφές και την ιδιαίτερη χάραξη. Όπως και να ‘χει, τα ελαστικά τα διαχειρίστηκα όσο καλύτερα γινόταν βάση του δικού μου feedback.”

Σε κάποιες στιγμές ίσως να είχα και καλύτερο ρυθμό από τον Τζόρτζ, μα εν τέλει αυτό δεν έφθασε ώστε να είμαστε σε θέσεις που θα μας έδιναν βαθμό ή βαθμούς. Ίσως να περιμέναμε και κάποιο απρόοπτο εδώ στο Μόντε Κάρλο, ώστε να καταφέρναμε κάτι καλύτερο από τη 15η θέση. Ξέρουμε όμως πως η φετινή εξέλιξη του Γκραν Πρι θα ήταν ένα αρκετά πιθανό ενδεχόμενο.”

Ηλίας Σιαφάκας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *