Type to search

ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ρεάλ Μπέτις: Ξανά στο Γιουρόπα Λιγκ!

Share

Επιτυχημένη θα πρέπει να θεωρείται η πρώτη χρονιά του Μάνουελ Πελεγκρίνι στο πάγκο της Ρεάλ Μπέτις.

Οι ανδαλουσιάνοι κατάφεραν να πάρουν την 6η θέση στο πίνακα του Ισπανικού πρωταθλήματος με αποτέλεσμα να βρίσκονται από του χρόνου και πάλι στα σαλόνια του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μπέτις δεν βγήκε απλά στην Ευρώπη (αυτός ήταν ο αρχικός της στόχος) αλλά, χάρη στην τεράστια ανατροπή της στο Βίγκο κόντρα στη Θέλτα και σε συνδυασμό με το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βιγιαρεάλ (2-1) κατάφερε να βγει έκτη με 61 βαθμούς. Μόλις έναν βαθμό πίσω από την πέμπτη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τρεις βαθμούς παραπάνω από την έβδομη Βιγιαρεάλ.

Η ομάδα του Χιλιανού προπονητή κατάφερε να νικήσει 17 από τα 38 ματς της Λα Λίγκα, να ηττηθεί σε 11 αλλά και να πάρει 10 ισοπαλίες. Αρκετές από τις ισοπαλίες της δεν ήταν μόνο σημαντικοί βαθμοί για την ίδια, αλλά και για την ροή του υπόλοιπου βαθμολογικού πίνακα.

Όπως για παράδειγμα το 1-1 με την Ατλέτικο Μαδρίτης την 30η αγωνιστική στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν, αλλά και το 0-0 κόντρα στη “Βασίλισσα” μέσα στο Αλφρέντο Ντι Στέφανο την 32η αγωνιστική. Να υπενθυμίσουμε κιόλας,  ότι η Μπέτις έχει να ηττηθεί τέσσερα ολόκληρα χρόνια στην έδρα της Ρεάλ για το πρωτάθλημα!

Η ομάδα της Ανδαλουσίας έχασε τον Σανάμπρια στα μέσα της σεζόν, αφού πήρε μεταγραφή στην Τορίνο με το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ, σημαντική απώλεια ήταν και η αποχώρηση του Ζουχέρ Φεντάλ για την Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Με τις μόνες προσθήκες της να είναι οι ελεύθεροι Βικτόρ Ρουίθ και Κλαούντιο Μπράβο που αποδείχθηκαν καθοριστικοί για την φετινή επιτυχία της ομάδας. Με τον πρώτο να πετυχαίνει και δύο γκολ φέτος, ενώ τον έμπειρο τερματοφύλακα να κρατάει εφτά φορές ανέπαφη την εστία του. Ελεύθερος ήρθε και ο Μαρτίν Μοντόγια από την Μπράιτον, όμως δεν αγωνίστηκε αρκετά λεπτά στο πρωτάθλημα. Τέλος, η τελευταία προσθήκη ήταν ο δανεισμός του Χουάν Μιράντα από την Μπαρτσελόνα. Ο 20χρονος αριστερός μπακ όσες φορές πήρε φανέλα βασικού έβγαλε ασπροπρόσωπο τον προπονητή του.

Κορυφαίος παίκτης για την Μπέτις φέτος είναι δύσκολο να υπάρξει κάποιος, αφού, μπορεί ο Μπόρχα Ιγκλέσιας να σκόραρε 11 γκολ την φετινή σεζόν και να βγήκε ο πρώτο σκόρερ της Μπέτις, όμως, η παρουσία του Γκίντο Ροντρίγκεζ στο χώρο του κέντρου, το πάθος και η ποιότητα του Σέρχιο Κανάλες, αλλά και η αμυντική παρουσία του Έμερσον ήταν σίγουρα καταλυτικά σημεία στην επιτυχία της Μπέτις!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *