Type to search

WRC Κεντρική ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

WRC Ράλι Πορτογαλίας-2ο σκέλος: Πρωτοπόρος ο Evans,πανωλεθρία για τις Huyndai

Share

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο οδηγός της Toyota Elfyn Evans καθώς βρέθηκε από το πουθενά πρωτοπόρος στην γενική κατάταξη του ράλι Πορτογαλίας,χάρη στην εγκατάλειψη του Ott Tanak ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα στην πίσω δεξιά ανάρτηση κατά τη διάρκεια της 14ης ειδικής διαδρομής δίνοντας με αυτόν τον τρόπο προβάδισμα 10,7 δευτερολέπτων στον Άγγλο οδηγό ο οποίος καλείται να το διαχειριστεί στο τρίτο και τελευταίο σκέλος.

Ο Ott Tanak ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος προηγούμενος κατά 19,2 δευτερόλεπτα κερδίζοντας τις τρεις πρώτες ειδικές διαδρομές με τον Elfyn Evans να παραμένει σταθερά δεύτερος μέχρι να ξεκινήσει την αντεπίθεση του μετά το διάλειμμα για να πάνε τα αυτοκίνητα στο Service Park κερδίζοντας τις δύο από τέσσερις εναπομείναντες ειδικές διαδρομές.

Ο Dani Sordo παρακολουθούσε την μάχη ανάμεσα στον Tanak και τον Evans από την τρίτη θέση,ωστόσο αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα με τον κινητήρα ενώ συνάντησε ομίχλη στην ένατη ειδική διαδρομή.Επιπλέον στην δωδέκατη ειδική διαδρομή ένιωσε σα να είχε κλατάρισμα με τα μαλακά ελαστικά Pirelli να μην τον βοηθούν στην παρούσα φάση.

Takamoto Katsuda και Sebastian Ogier είχαν εναλλαγές στις θέσεις τους,με τον Γάλλο πεντάκις παγκόσμιο πρωταθλητή να ανοίγει λίγο περισσότερο το γκάζι του,αλλά ένα λάθος στην δέκατη ειδική διαδρομή τον έριξε προς ώρας στην πέμπτη θέση και ξαναπέρασε τέταρτος δύο ειδικές διαδρομές αργότερα.

Πολλές δυσκολίες στην επιλογή των ελαστικών του(3 σκληρά και 1 μαλακό) αντιμετώπισε ο Kalle Rovanpera με τον Φινλανδό οδηγό της Toyota να καταφέρνει τελικά να παραμείνει στην 6η θέση με τον Gus Greensmith να μένει στην έβδομη θέση καθώς αντιμετώπισε προβλήματα με το γκάζι του.

To team-mate του Greensmith,Adrien Fourmaux αντιμετώπισε και αυτό πρόβλημα με το γκάζι το οποίο κόλλησε,αλλά το πρόβλημα λύθηκε μετά το πέρας της δωδέκατης ειδικής διαδρομής.

Η πρώτη βόμβα έσκασε στις τάξεις της Huyndai η οποία αποφάσισε να αποσύρει τον Thierry Neuville,με τον Βέλγο να προσπαθεί να τερματίσει προσεκτικά τις ειδικές διαδρομές έχοντας ως κύριο στόχο την Powerstage και τους επιπλέον βαθμούς που θα μπορούσαν να του δώσουν επιπλέον βαθμούς,συνεπώς και καλύτερο πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία.Είχε προηγηθεί η αποτυχία του να τερματίσει στις ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους.

O Ott Tanak συνέχισε την δυναμική του πορεία κερδίζοντας την 13η ειδική διαδρομή με τον Evans να τερματίζει δεύτερος με διαφορά 1,9 δευτερολέπτων και τρίτο τον Katsuda 2,8 δευτερόλεπτα πιο αργό από τον Εσθονό.Στην γενική κατάταξη η διαφορά Tanak-Evans είχε διαμορφωθεί πλέον στα 22,4 δευτερόλεπτα.

Στον δρόμο για την 14η ειδική διαδρομή ο Kalle Rovanpera αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να γυρίσει πίσω στο Service Park με την Toyota να μην προβαίνει σε κάποια δήλωση εγκαταλείποντας τουλάχιστον για σήμερα.Ο Ott Tanak είχε και αυτός καλό ρυθμό,ωστόσο η πίσω δεξιά ανάρτηση του τον πρόδωσε και αναγκάστηκε και αυτός να εγκαταλείψει,ενώ είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει αύριο.

Στην υπερειδική διαδρομή,με την οποία και έκλεισε το δεύτερο σκέλος ο Dani Sordo συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον κινητήρα του φοβούμενος να τον σβήσει,αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να κερδίσει την διαδρομή με διαφορά 5,7 δευτερολέπτων από τον Elfyn Evans και 10,7 δευτερόλεπτα στην γενική κατάταξη.Την τριάδα ολοκλήρωσε ο Ogier και την κατάταξη της μεγάλης κατηγορίας συμπλήρωσαν οι Katsuda,Fourmaux και Greensmith

 

Οι νικητές των ειδικών διαδρομών της ημέρας

9η-11η: Ott Tanak

12η: Elfyn Evans

13η: Ott Tanak

14η: Elfyn Evans

15η(υπερειδική): Dani Sordo

 

Η κατάταξη μετά το τέλος του δεύτερου σκέλους

 

Το πρόγραμμα του τρίτου και τελευταίου σκέλους περιλαμβάνει πέντε ειδικές διαδρομές οι οποίες θα μεταδοθούν όλες από τα αθλητικά κανάλια του Cosmote TV

 

Επιμέλεια: Χρήστος Σ.Κονδύλης

 

 

 

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *