Type to search

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Οι βιονικοί πρωταθλητές της Πρέμιερ Λιγκ

Share

Με αφορμή την απόσυρση του Γουές Μόργκαν από την ενεργό δράση το Sportreview θυμάται όλες τις περιπτώσεις παικτών που δεν έχασαν λεπτό από την αγωνιστική δράση πριν σηκώσουν τον τίτλο.

Ο Γουές Μόργκαν, θρύλος της Λέστερ και αρχηγός της ομάδας σε εκείνη την παραμυθένια σεζόν του 2015/16 όπου οι “Αλεπούδες” σόκαραν το παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα κατακτώντας τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ, αναμένεται να κρεμάσει τα παπούτσια του με το τέλος της φετινής καμπάνιας. Ο Τζαμαϊκανός αμυντικός την θριαμβευτική εκείνη χρονιά δεν έχασε λεπτό από τους 38 αγώνες του “μαραθωνίου” και ανήκει σε ένα πλέον 5μελες κλαμπ ποδοσφαιριστών που το έχουν επιτύχει.

Βίρχιλ Βαν Ντάικ (19/20)

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτής της λίστας αποτελεί ο Βαν Ντάικ με την εκπληκτική σεζόν που πραγματοποίησε το 19/20 αποτελώντας ίσως τον βασικότερο πυλώνα της επιστροφής της Λίβερπουλ στον αγγλικό θρόνο μετά από 30 χρόνια. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ολοκλήρωσε την χρονιά με τους εντυπωσιακούς αριθμούς των 99 βαθμών, 3 ηττών (οι οποίες ήρθαν όλες στην περίοδο της πανδημίας και προς το τέλος της σεζόν), με τον Ολλανδό αμυντικό να συμβάλλει καταλυτικά στα 13 clean sheets, τα ατομικά του νούμερα να ζαλίζουν, ενώ δικαίως ψηφίστηκε και αναδείχθηκε ως παίκτης της χρονιάς στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Θέσαρ Αθπιλικουέτα (16/17)

Στην πρώτη και απόλυτα επιτυχημένη χρονιά του Κόντε στην Τσέλσι, ο Ιταλός τεχνικός ζήτησε από τον Αθπιλικουέτα να μεταφερθεί από τα άκρα στο κέντρο της άμυνας σε τριάδα και ο Ισπανός ολοκλήρωσε εντυπωσιακά μια γεμάτη σεζόν σε αυτή την θέση πανηγυρίζοντας και τον τίτλο στο τέλος της. Με μοναδικό μειονέκτημα να αποτελεί το ύψος του, ο “Άθπι” πραγματοποίησε σχεδόν αψεγάδιαστες εμφανίσεις σε μια ξένη θέση, ενώ έπαιξε και πολύ σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του τέμπο και την μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην μεσαία γραμμή.

Τζον Τέρι (14/15)

Άλλος ένας αμυντικός της Τσέλσι που αγωνίστηκε στα “κόκκινα” και τελικά ανταμείφθηκε αποτελεί ο εμβληματικός αρχηγός των “Μπλε”, Τζον Τέρι. Η ικανότητα του Τέρι να διαβάζει το παιχνίδι και να διατηρεί πάντα τον εαυτό του σε εξαιρετικές θέσεις για άμυνα τον βοήθησε να ξεπεράσει την ηλικία του και την έλλειψη ταχύτητας για να παραμείνει σε πολύ υψηλά στάνταρ εμφανίσεων καθόλη τη χρονιά. Η Τσέλσι ολοκλήρωσε εκείνη την σεζόν στην πρώτη θέση με 87 βαθμούς, ενώ ο Άγγλος αμυντικός βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει 17 clean sheets.

 Γκάρι Πάλιστερ (92/93)

Τελευταίος παίκτης της λίστας αποτελεί ακόμα ένας αμυντικός, αυτή τη φορά ο Γκάρι Πάλιστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” έγιναν εκείνη τη χρονιά οι πρώτοι νικητές της νέας μορφής του αγγλικού πρωταθλήματος με την ονομασία της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Πάλιστερ έγινε ο πρώτος παίκτης που αγωνίστηκε σε κάθε λεπτό μιας νικητήριας καμπάνιας, βοηθώντας την ομάδα του να κρατήσει 18 φορές ανέπαφη την εστία της.

Ηλίας Λιακόπουλος. 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *