Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένζο Πέρες: Ή ψυχή της Ρίβερ Πλέιτ που μετακόμισε κάτω από τα γκολπόστ για ένα βράδυ.

Share

Ή αγαπημένη του Ρίβερ βρέθηκε σε τεράστια ανάγκη και ο Ένζο Πέρες βγήκε μπροστά για να γίνει τερματοφύλακας στα 35 του, το βραβείο του MVP, η επιστροφή που επιθυμούσε αυτός και η οικογένεια του, και η πρόταση από Τουρκία που έπεσε στο κενό για χάρη των ‘’Εκατομμυριούχων’’.   

Τα ξημερώματα της Πέμπτης(20/05) στο αγώνα του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Σάντα Φε που βρήκε νικητές του πρώτους με 2-1, γράφτηκε μια από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες ο λόγος; Το σύνολο του Μαρσέλο Γκαγιάρδο χτυπήθηκε από τον κορονοϊό μετρώντας 20 κρούσματα, ανάμεσα τους και οι τέσσερις διαθέσιμοι γκολκίπερ που υπάρχουν στο ρόστερ με αποτέλεσμα η ομάδα να μείνει ακέφαλη στην θέση του τερματοφύλακα. 

Το αίτημα της Ρίβερ στην ομοσπονδία της Conebol, για την χρησιμοποίηση δυο εφεδρικών γκολκίπερ δεν έγινε δεκτό, και κάπου εκεί ήρθε η ώρα του  αμυντικού μέσου Ένζο Πέρες να βγει μπροστά και να πάρει την ευθύνη της θέσης. Ο 35χρόνος με καριέρα στην Ευρώπη σε Μπενφίκα Βαλένθια, αποτελεί την ‘’ψυχή’’ αυτής της ομάδας, όντας ένας από τους ηγέτες της Ρίβερ αλλά και ένας από τους πιο φανατικούς της οπαδούς. 

Και το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Σάντα Φε είχε έρθει η στιγμή να δείξει  την αγάπη του,  φορώντας τα γάντια του τερματοφύλακα, έχοντας παίξει τελικό Μουντιάλ, και με την απόφαση να μην ταξιδέψει στην Ευρώπη για χάρης της Ρίβερ ο Πέρες αποφάσισε να καθίσει τέρμα, όχι σε κάποια προπόνηση, αλλά εκεί οπού τα γκολ μετράνε επίσημα, άλλωστε για τον Αργεντίνο η θυσία για την ομάδα που αγαπά από πιτσιρίκι δεν ήταν ποτέ πρόβλημα.  

Με θράσος κάτω από την εστία….και MVP 

Ή Παρουσία του κάτω από τα γκολπόστ δεν βοήθησε μόνο την ομάδα του, αλλά και την διεξαγωγή του αγώνα, καθώς ήταν ο Πέρες και οι 10. Ο Πάγκος της Ρίβερ ήταν άδειος!. Και αν οι παίκτες της Σάντα Φε, βλέποντας την ‘’φιγούρα΄΄ του Πέρες σκέφτηκαν πως θα έχουν εύκολο βράδυ μάλλον έκαναν λάθος εκτίμηση. Οι αντίπαλοι έκαναν 22 τελικές προσπάθειες, οι 5 εξ αυτών βρήκαν τον στόχο, τις 4 τις απομάκρυνε και δέχθηκε ένα γκολ, το οποίο οι συμπαίκτες του φρόντισαν να έχει μηδαμινή σημασία.  

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Πέρες να πνίγεται στις αγκαλιές όλων, με τον ίδιο να ποζάρει στα αποδυτήρια με τα δύο του παιδάκια, έχοντας ως ΄΄λάβαρο΄΄΄τον πίνακα με την αρχική 11άδα για να θυμάται για πάντα το παιχνίδι που αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας. 

Ή επιστροφή που επιθυμούσε αυτός και η οικογένεια του  

Enzo Pérez, in River until June 2023

Ο Αργεντίνος κατέγραψε μια υπέροχη πορεία στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Ο Πέρες αγωνίστηκε με τα χρώματα της Μπενφίκα από το 2011 εώς το 2014, και ομολογουμένως κατέγραψε τις καλύτερες χρονιές της καριέρας του κατακτώντας τίτλους και βιώνοντας τεράστιες στιγμές με τους <<αετούς>> της Λισαβόνας. Αφού προσέφερε τις υπηρεσίες του για μια τριετία(2014-17) στην Βαλένθια, είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου να επιστρέψει στην πατρίδα του και να αγωνιστεί με την φανέλα που αγάπησε από μικρό παιδί αυτό της Ρίβερ. 

Τον Αύγουστο του 2017, οι ‘’εκατομμυριούχοι’’ θα ανακοινώσουν την απόκτηση του Ένζο Πέρες με τον ίδιο να εκπληρώνει ένα από τα όνειρα του ‘’ “Ευχαριστώ το κλαμπ για την προσπάθεια που έκανε, όλοι κάναμε τα πάντα για να εκπληρώσουμε ένα όνειρο μου και της οικογένειάς μου΄΄ δηλώνει αρκετά φορτισμένος κατά την παρουσίαση του.  

Ο Πέρες αφότου φόρεσε την άσπρη φανέλα με την κάθετη κόκκινη ρίγα, ανυπομονούσε για την ώρα που θα σκοράρει στο Μονουμεντάλ, και θα σειόταν από τις ιαχές χιλιάδων οπαδών της Ρίβερ, την ώρα που αυτός θα έτρεχε καταπάνω τους.  

Και αυτή η στιγμή που περιγράφω δεν άργησε να ρθεί με τον Αργεντινό χαφ μόλις στο πέμπτο του παιχνίδι με την φανέλα της Ρίβερ να σκοράρει δίς κόντρα στην Βίλστερμαν στο ευρύ 8-0. 

O 35χρόνος έκτοτε μετρά 162 εμφανίσεις με τα χρώματα της Ρίβερ έχοντας πανηγυρίσει με τους ‘’εκατομμυριούχους’’ 1 Κύπελλο Αργεντινής(2019), 1 Πρωτάθλημα(2018) 1 Κόπα Λιμπερταδόρες(2018), και 1 Κόπα Σουνταμερικάνα(2018).  

Ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να ΄΄κρεμάσει΄΄ τα παπούτσια του με τη Ρίβερ Πλέιτ κάτι που μαρτυρά και το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με ισχύ εώς το 2023, όταν πια θα περπατά στα 37 χρόνια ζωής.   

Ή πρόταση από την Τουρκία που απέρριψε για χάρη της Ρίβερ.  

Enzo Pérez cumplió su segunda promesa y se tatuó un imponente escudo de  River | 90min

Τον Γενάρη που μας πέρασε η Τράμπζονσπορ προσπάθησε να επαναφέρει τον Πέρες στα γήπεδα της Ευρώπης βγάζοντας από τα ταμεία της 1.5 εκατ.ευρώ. Ή πλευρά του παίκτη ‘’έριξε΄΄ πόρτα στους Τούρκους, και ένα μήνα μετά(Φεβρουάριο) ό Αργεντίνος χαφ έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο-ζωής που τον κρατά στο Μονουμεντάλ εως την δύση της καριέρα του. 

Ό Αργεντίνος έβαλε στο συρτάρι την πρόταση της Τούρκικης ομάδας, και άκουσε αυτό που θέλει, η καρδία του άλλωστε αυτό κάνει σε όλη του την καριέρα, πάντα ενεργεί με την καρδιά και το συναίσθημα, αγωνιζόμενος με την ομάδα που αγάπησε από πιτσιρίκι. 

Ο Πέρες είναι φύση-ηγέτης αυτή της ομάδας είναι αυτός που θα βάλει πρώτος  τα πόδια του στην ‘’φωτιά’’, αυτός που θα μπει πρώτος να υπερασπιστεί τον συμπαίκτη του, αυτός που θα βγάλει την ομιλία στα αποδυτήρια ώστε να τονώσει το ηθικό όλων, αυτός που ζεί και αναπνέει για μια νίκη μέσα στο Λα Μπομπονέρα(έδρα της μισητής Μπόκα), αυτός που θα πανηγυρίσει με τις φλέβες πεταγμένες, όπως έκανε στην Μαδρίτη το 2018, με το Λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο να κυλά στο αίμα του. 

Αυτό που συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης(20/05) είναι η αποθέωση της ομαδικής προσπάθειας και της ψυχής που υπερνικά συστήματα και τακτικές, αλλά και μια ποδοσφαιρική ωδή προς τον Ένζο Πέρες τον άνθρωπο που βγαίνει πάντα μπροστά δείχνοντας τον δρόμο στου υπόλοιπους, όντας η ψυχή της ομάδας, διατεθειμένος να κάνει τα πάντα, ακόμα και να παίξει τερματοφύλακας…. 

Επιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *