Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκθεση-σοκ της UEFA: Η ζημιά της πανδημίας στα 8,7 δισ. ευρώ

Share

Σοκαριστικά στοιχεία έφερε στο «φως» της δημοσιότητας η έκθεση της UEFA, αφού οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας φαίνεται πως θα κοστίσουν 8,7 δισ. ευρώ στους συλλόγους.

Το κλείσιμο των γηπέδων, το σταμάτα-ξεκίνα των διοργανώσεων, αλλά και τα υπόλοιπα δεινά που έφερε ο κορονοϊός στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, φαίνεται πως θα κοστίσουν πολύ ακριβά. Στα 8,7 δισεκατομμύρια ευρώ φτάνει το έλλειμμα στα 55 πρωταθλήματα που βρίσκονται υπό τη «σπέπη» της UEFA. Από αυτά, τα 7,2 δισ. ευρώ αφορούν του 711 σημαντικότερους συλλόγους, ενώ τα 1,5 δισ. ευρώ τους υπόλοιπους.

«Πρόκεται για μια βάναυση διακοπή μετά από είκοσι χρόνια αδιάκοπης ανάπτυξης» ανέφερε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, θέλοντας να περιγράψει την κατάσταση στο ποδόσφαιρο τις δύο τελευταίες σεζόν, ενώ προσέθεσε πως ο Covid-19 στερεί από τις ομάδες «τουλάχιστον το 10% του αναμενόμενου εισοδήματος για το 2019-20 και το 2020-21».

Το ποδόσφαιρο αναμφισβήτητα μετρά τις «πληγές» του, όπως και οι υπόλοιποι τομείς της καθημερινότητας. Ωστόσο, η συγκεκριμένη έκθεση των 112 σελίδων, αποτελεί την ακριβέστερη ως τώρα, που κατορθώνει να δώσει την πλήρη εικόνα των συνεπειών της πανδημίας, πάνω στο άθλημα.

Φάνης Τσοκανάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *