Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Βραβείο MVP χωρίς το όνομα του Γιάννη

Share

Το ΝΒΑ γνωστοποίησε τα ονόματα των διεκδικητών του βραβείου του ΜVP με την 3άδα να ανήκει στους Τζοέλ Εμπίντ, Νίκολα Γιόκιτς και Στεφ Κάρι.

Έπειτα από δύο συνεχόμενες χρονιές, όπου το βραβείο του MVP της κανονικής διάρκειας της διοργάνωσης κατέληγε σε ελληνικά χέρια, το σκηνικό αλλάζει. Αυτή την φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν βρίσκεται ανάμεσα στα ονόματα που πρόκειται να “κονταροχτυπηθούν” για την διάκριση.

Στεφ Κάρι, Τζόελ Εμπίντ και Νίκολα Γιόκιτς είναι η τελική 3άδα που θα αναδείξει τον πολυτιμότερο παίκτη, με τον άσο των Γουόριορς να έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του τους τελευταίους μήνες. Φαβορί, ωστόσο, παρουσιάζεται ο ηγέτης του Ντένβερ για την σταθερή πορεία του και μέσο όρο 26.4 πόντους, 10.8 ριμπάουντ και 8.3 ασίστ, με τον Εμπίντ να έχει 28.5 πόντους, 10.6 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ, ενώ ο Κάρι μετρά 32 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 5.8 ασίστ.

Σε περίπτωση που ο τίτλος κατακτηθεί από τον Γιόκιτς θα είναι ο τρίτος ευρωπαίος που που το καταφέρνει μετά τον Ντιρκ Νοβίτσκι και το Greak Freak, ενώ για εκείνον θα αποτελεί πρώτη φορά. Βάπτισμα του πυρός και για τον Τζόελ Εμπίντ η ενδεχόμενη διάκριση, με τον πιο…παλίο -αλλά πολύ καλό- να είναι ο Κάρι, που περιμένει το 3ο του “πολυτιμότερο”.

 

Σταυρούλα Μουστακάτου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *