Type to search

Κεντρική ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Ευρωπαϊκό Κολύμβησης Βουδαπέστη: Με στόχο το βάθρο Βαζαίος και Χρήστου σήμερα

Share

Πηγή φωτογραφίας:https://www.andro.gr/zoi/apostolos-xristou-interview/

Ο 24χρονός Απόστολος Χρήστου και ο 27χρονός Ανδρέας Βαζαίος θα λάβουν μέρος στους τελικούς του Ευρωπαϊκό Πρωτάθληματος στην Βουδαπέστη. Οι πρωταθλητές θα αγωνιστεί στα 100μ. ύπτιο (Xρήστου) και στα 200μεικτής (Βαζαίος).

Εν αναμονή των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκυο 2020, ο Απόστολος Χρήστου μπήκε στον τελικό πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση στα ημιτελικά σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 52.77 καταρρίπτοντας, το 53.03 του Αρη Γρηγοριάδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης το 2009.

Με το πανελλήνιο ρεκόρ να σπάει μετά από 12 χρόνια ο αθλητής του Παναγιώτη Βελεντζά, θα διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Να σημειωθεί πως στην ίδια κατηγορία ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης κατέλαβε την 11η θέση με χρόνο 54.32.

Από την άλλη πλεύρα ο έμπειρος από εμφανίσεις και κατακτήσεις Αντρέας Βαζαίος σε ευρωπαϊκά μετάλλια (δυο ασημένια το 2017 στην Κοπεγχάγη, ένα χάλκινο στην Νετάνια του Ισραήλ το 2015 και ένα χρυσό το 2016 στο Λονδίνο) με προπονήτη τον Αντρέα Νικολόπουλο, θα αγωνιστεί στον τελικό των 200 μ. μεικτής καθώς σημείωσε στην ημιτελική φάση την 8η καλύτερη επίδοση και χρόνο 1.58.62.

Οι αγώνες αναμένεται θα διεξαχθούν στην 19.00 ώρα Ελλάδας από την ΕΡΤ-3

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *