Type to search

Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ

Λαύριο: Σερέλης και Μουράτος για τα ημιτελικά με τον Προμηθέα

Share

Στη συνέντευξη των τεσσάρων ομάδων του ΕΣΑΚΕ συμμετείχαν ο προπονητής του Λαυρίου Χρήστος Σερέλης και ο αρχηγός Βασίλης Μουράτος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σερέλης:

Για τη φιλική σχέση του με τον Μάκη Γιατρά και την πορεία τους από τις χαμηλές κατηγορίες, μέχρι τα ημιτελικά της Μπάσκετ Λιγκ: “Προφανώς, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι τεράστια τιμή που εκπροσωπούμε το Λαύριο και θα συναγωνιστούμε με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Προμηθέα. Η παρουσία μας εδώ μαζί με τον Μάκη πρέπει να δώσει δύναμη, κουράγιο και θέληση σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό, ιδιαίτερα στις χαμηλές κατηγορίες. Να δουν εκείνοι πως τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, όταν υπάρχει μεγάλη όρεξη για δουλειά.”

Για τον Προμηθέα: “Είναι προφανές ότι περιμέναμε πως τον Μάιο θα κάναμε διακοπές, όταν κάναμε τον σχεδιασμό το καλοκαίρι. Η ομάδα μας είναι ήδη πετυχημένη. Έχουμε πετύχει και τον στόχο της Ευρώπης, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Υπάρχει διάθεση και όρεξη από όλους. Δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να βρεθούμε ξανά εδώ. Όλοι είναι πιο έμπειροι από εμάς, όπως και ο Προμηθέας. Θα είμαστε έτοιμοι, το έχουμε δείξει όλη τη σεζόν. Θα είμαστε πολύ δυνατοί και ανταγωνιστικοί. Γνωριζόμαστε πολύ καλά, θα γίνουν ενδιαφέροντα παιχνίδια. Θεωρώ πως ο κόσμος του μπάσκετ θα απολαύσει τα ματς.”

Για τα στοιχεία που θα κρίνουν τη σειρά: “Ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς. Από εκεί και πέρα, θα παίξει μεγάλο ρόλο η πνευματική ετοιμότητα από παιχνίδι σε παιχνίδι. Παίζουμε στις 21:00 την Πέμπτη και μετά στις 18:00 το Σάββατο. Πρέπει να ξεχάσουμε το πρώτο αποτέλεσμα και πάμε στο δεύτερο ματς, όποιο και αν είναι.”

Ο Μουράτος με τη σειρά του ανέφερε:

Για την έλλειψη εμπειρίας από τέτοιους αγώνες στο Λαύριο: “Συγχαρητήρια σε όσους βρίσκονται εδώ. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ, δίπλα σε τέτοιους παίκτες. Θέλω να συνεχίσω να βρίσκομαι εδώ. Ισοσταθμίζουμε αυτή την έλλειψη εμπειρίας με την δίψα μας για διάκριση. Είμαστε πιστοί στο πλάνο μας, έχουμε ανθρώπους με τεχνογνωσία. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, να είμαστε αυτοί που ήμασταν όλοι τη σεζόν. Μετά θα δούμε τι θα προκύψει.”

Για το μέλλον του: “Το Λαύριο έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, ήταν εκεί για εμένα όταν δεν είχα φτάσει εκεί που ήθελα. Υπάρχουν άνθρωποι που μου έχουν φερθεί σαν να ήμουν παιδί τους, όπως ο κόουτς Σερέλης. Το Λαύριο έχει προτεραιότητα για εμένα και το καλοκαίρι.”

Για τον Σερέλη και τη σταθερότητα στην ομάδα: “Είναι κομβικό, ο κόουτς είναι το Α και το Ω. Κάνει πολλά πράγματα, για τα οποία δεν παίρνει τα credits. Υπάρχει οικογενειακό κλίμα, αποτέλεσμα του χαρακτήρα του. Τα συγχαρητήρια πρέπει να πηγαίνουν σε εκείνον.”

Επιμέλεια: Καμζέλα Κατερίνα

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *