Type to search

Κεντρική ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Τι συμβαίνει με τον Γκαρσία;

Share

Ο ΠΑΟΚ έχει ακόμα ένα στόχο μπροστά του για μια επιτυχία στη χρονιά, είναι ανεβασμένος και σε καλή κατάσταση. Διαπληκτισμοί δεν υπάρχουν, το κλίμα στην ομάδα είναι καλό, γιατί τότε ο Γκαρσία ανάβει φωτιά χωρίς να χρειάζεται να κάψει κάποιον;

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει θέμα μεταξύ της διοίκησης και του Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός δήλωσε μετά τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης “θα φύγω κάποια στιγμή αλλά θα φύγουν και άλλοι”. Προφανώς δεν αναφερόταν στους ποδοσφαιριστές του, ούτος ή άλλως τους προστατεύει όταν χρειάζεται. Οι λόγοι είναι  συγκεκριμένοι, τον ενοχλούν και δεν υπήρχε περίπτωση να το κρύψει.

Οι επαφές με τον Λουτσέσκου

Πριν δύο μήνες περίπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε επικοινωνήσει με την διοίκηση του δικεφάλου. Τότε ήταν οι μέρες που ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σε καλό φεγγάρι και από τότε υπήρχαν σκέψεις για την παραμονή του Γκαρσία την επόμενη χρονιά. Τα παράπονα του προπονητή ήταν ότι δεν είχε τους παίχτες που επιθυμούσε και τον Γενάρη ήταν δύσκολο να καλυφθούν όλα τα κενά που είχε η ομάδα. Ακόμα και έτσι όμως συνέχισε, έφτασε η ώρα που ανέβηκε ο ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ με 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.  Παρόλα αυτά δεν του έχει γίνει πρόταση για ανανέωση συμβολαίου από την διοίκηση και δημιουργεί ένταση η οποία δεν ωφελεί ούτε την ομάδα, ούτε τον ίδιο.

Οι ανανεώσεις κερδίζονται στο γήπεδο.

Αν ο Γκαρσία θεωρεί ότι πρέπει να του κάνουν πρόταση ανανέωσης επειδή έβγαλε δεύτερη την ομάδα και πήγε έναν τελικό είναι δικαίωμα του. Με τα λόγια όμως δεν θα πείσει κανέναν, η εικόνα είναι αυτή που μένει η οποία δεν είναι και η καλύτερη. Προφανώς δεν έχει ευθύνες για τα πάντα αλλά δεν έχει τελειώσει η χρονιά ακόμα και ο ΠΑΟΚ είναι μια κρύο, μια ζέστη. Υπάρχει πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και η ανανέωση που έπρεπε να γίνει από την αρχή της χρονιάς δεν έγινε. Οι 26 βαθμοί διαφοράς από την κορυφή όμως είναι πάρα πολλοί για να φταίει μόνο αυτό. Το 3-4-3 έδωσε λύσεις στην ομάδα αλλά μόνο στα πλέι-οφ εφαρμόστηκε. Ο Γκαρσία άργησε να καταλήξει πως θέλει να παίζει η ομάδα του και από το 4-2-3-1, πήγε στο 3-4-3. Ο Ελ Καντουρί, ο Αουγκούστο και ο Σβαμπ είναι “8αρια” χωρίς να διακρίνονται για την ανασταλτική τους λειτουργία. Άρα οι 3 στην άμυνα ήταν μονόδρομος αφού η μπάλα θα έφτανε σχετικά εύκολα εκεί. Επίσης Βιεϊρίνια και Μιχαηλίδης βοηθάνε  πολύ στο να κυκλοφορεί σωστά η μπάλα από την πίσω γραμμή σπάζοντας το πρέσινγκ του αντιπάλου.

Δεν υπήρχε λόγος να προκληθεί όλη αυτή η αναστάτωση και αυτά τα θέματα πρέπει να τακτοποιούνται όταν τελειώνει η σεζόν και όχι στη διάρκειά της.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *