Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

Στέφεν Κάρι: Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πιάνοντας Τζαμπάρ, Τσάμπερλεϊν, Τζόρνταν σε μια ιστορική χρονιά!

Share

Ο Στέφεν Κάρι με 32 πόντους μέσο όρο κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Κανονικής Περιόδου του ΝΒΑ αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μπράντλεϊ Μπιλ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς με 31.3 πόντους μπαίνοντας παράλληλα σε ένα κλειστό κλαμπ με θρυλικούς σκόρερ του παρελθόντος!

Τα λόγια είναι περιττά για αυτόν τον παίκτη ο οποίος όντας μια ομάδα μόνος του, συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να τερματίσουν στην 8η θέση της Δυτικής Περιφέρειας όντας πλέον φαβορί στη διαδικασία του Play-in tournament το οποίο θα κρίνει τα δύο τελευταία εισιτήρια των Playoffs μεταξύ των ομάδων των θέσεων 7-10. Παράλληλα, ο ηγέτης των “πολεμιστών” σε μια χρονιά-όνειρο για τον ίδιο, εκτός από το βραβείο του πρώτου σκόρερ το οποίο κατέκτησε, κατάφερε να μπει σε μια εκλεκτή λίστα μαζί με τους Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν και Μάικλ Τζόρνταν ως οι μόνοι παίκτες με περισσότερες από μία κατακτήσεις σε βραβεία MVP, βραβεία πρώτου σκόρερ και πρωταθλήματα. Επιπλέον, σε ηλικία 33 ετών, έγινε ο γηραιότερος πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος από την εποχή του Μάικλ Τζόρνταν.

Φυσικά, δεν είναι και λίγα τα ιστορικά επιτεύγματα που σημείωσε ο σπουδαίος σουτέρ τη φετινή σεζόν τα οποία αποτυπώνονται στο παρακάτω στατιστικό.

 

Επιμέλεια: Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *