Type to search

NBA ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Η αρνητική και παράξενη πρωτιά του Ντουάιτ Χάουαρντ

Share

Το μπάσκετ έχει διάφορους κανόνες που σχετίζονται με χρονικά περιθώρια. Αυτός που περνά απαρατήρητος έχει να κάνει με το όριο 10 δευτερολέπτων για την εκτέλεση ελεύθερης βολής. Υπήρξε μια περίπτωση όπου παίχτης έμμεσα έχασε παιχνίδι Γι’ αυτό το λόγο.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ ποτέ δεν ήταν αυτό που λέμε «σιγουράκι» από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Τη σεζόν 2010-2011 έκανε ό,τι μπορούσε για να συγκεντρωθεί, κάποιες φορές υπέρ του δέοντος.

Στις 25 Δεκεμβρίου οι Magic αντιμετώπιζαν τους Μπόστον Σέλτικς. Ο Ντουάιτ κερδίζει φάουλ και όλοι περιμένουν να εκτελέσει. Ο Πολ Πιρς βλέπει ότι η διαδικασία τραβάει παραπάνω από το κανονικό και αρχίζει να μετρά με τα δάχτυλά του χωρίς να μιλάει.

Στις 5 Απριλίου παίζουν με τους Μιλγουόκι Μπακς που τότε είχαν προπονητή τον Σκοτ Σκάιλς. Ο σέντερ της ομάδας της Φλόριντα αργεί ως συνήθως. Ο Σκάιλς αντιδρά πηγαίνοντας τη διαμαρτυρία του Πιρς ένα βήμα παραπέρα. Αρχίζει να μετρά φωναχτά τα δευτερόλεπτα.

Ως τώρα δεν έχει συμβεί κάτι στον Χάουαρντ σε 2 περιπτώσεις. Την επόμενη μέρα είχαν αγώνα στη Σάρλοτ με τους τότε Μπόμπκατς. Σε μια στιγμή που ξαναπαίζεται το έργο, αποφασίζει να διαμαρτυρηθεί ο ίδιος. Παίρνει την μπάλα και την αφήνει να κυλήσει στη baseline μακριά από τους διαιτητές. Φυσικά δεν το άφησαν να περάσει έτσι και τον χρέωσαν με τεχνική ποινή.

Με εκείνο το Τ ξεπέρασε τον επιτρεπόμενο αριθμό και έχασε το επόμενο παιχνίδι και έγινε ο πρώτος παίκτης που χάνει αγώνα, έστω κι έμμεσα, λόγω της παράβασης των 10 δευτερολέπτων σε εκτέλεση ελευθέρων βολών. Ουσιαστικά δηλαδή ο ίδιος μπόρεσε να επιφέρει ποινή στον εαυτό του εξαιτίας της αργοπορίας του.

Το μόνο που δεν έχει καταφέρει ακόμα ο Dwight είναι να αποβληθεί επειδή γελούσε όπως ο Τιμ Ντάνκαν, βέβαια ο Τζόι Κρόφορντ έχει αποσυρθεί πια από τη διαιτησία.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *