Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 72-70 : Πήραν το “θρίλερ” και το προβάδισμα οι γυναίκες του Ολυμπιακού

Share

Ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών, καθώς κέρδισε στα ”σημεία” τον πάρα πολύ καλό Παναθηναϊκό με 72-70.

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός κέρδισε 72-70 τον Παναθηναϊκό, έκανε το 2-1 στη σειρά και πλέον οι ”ερυθρόλευκες” χρειάζονται μόνο μία νίκη για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Ο τελικός ήταν εξαιρετικός από την αρχή και είχε τα πάντα. Ένταση, καλό ρυθμό και ένα τρομερό φινάλε με τις κοπέλες του Γιώργου Παντελάκη να φτάνουν στη νίκη χάρη σε καλάθι της Εβίνας Σταμάτη έξι δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Αυτές που έκαναν τη διαφορά για τις νικήτριες ήταν η Κόστοβιτς, η οποία πέτυχε 19 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ και η Σταμολάμπρουμε 16 πόντους και 4 ασίστ.

Για τις “πράσινες”, η Μόργκαν έκανε ότι μπορούσε επιθετικά, καθώς πέτυχε 25 πόντους (8/18 εντός πεδιάς), είχε 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ωστόσο δεν έφτασαν για να πάρουν το διπλό οι «πράσινες». Επίσης καλές ήταν οι Ριντ (14 πόντους, 15 ριμπάουντ) και Λύμουρα (11 πόντους).

Το τέλος  του αγώνα θα μνημονεύεται για καιρό. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 65-69 χάρη σε βολές της Μόργκαν. Η Κόστοβιτς σημείωσε γκολ-φάουλ και έτσι το παιχνίδι πήγε στον πόντο 68-69.Στην συνέχεια η Ριντ αστόχησε  και η Σταμάτη με 2 βολές 35 δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το 40λεπτο  έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά με 70-69. Η Χατζηνικολάου κέρδισε φάουλ στα 17” για το τέλος και με 1/2 βολές έγραψε το 70-70.

Η Σταμάτη πήρε την ευθύνη πάνω της και με λέι απ στα 6” για το τέλος έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 72-70. Στην τελευταία επίθεση η Χατζηνικολάου διέσχισε το γήπεδο, πάσαρε στον Ριντ που σκόραρε οποία σκόραρε, ωστόσο το καλάθι θεωρήθηκε εκπρόθεσμο και έτσι η νίκη κατέληξε στα χέρια του Ολυμπιακού.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *