Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Μάντσεστερ Σίτι: Οι τέσσερις αγώνες των ” Πολιτών ” που σημάδεψαν την φετινή σεζόν

Share

Η Μάντσεστερ Σίτι δια χειρός Λέστερ (που νίκησε την Μάντσεστερ Γιουνάϊντέντ) στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας, πανηγυρίζοντας το πέμπτο πρωτάθλημα της ιστορίας της

Το Sportreview.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τους τέσσερις αγώνες που είδαμε φέτος την πραγματική δύναμη της Μάντσεστερ Σίτι, εντός και εκτός αγγλικών συνόρων.

 

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-4 7/2:

Ήταν ο πρώτος αγώνας που ο κόσμος πήρε πραγματικά πήρε στα σοβαρά τους Πολίτες. Όχι ότι πριν ήταν μια που δεν μπορούσες να εμπιστευτείς αλλά το μέτριο ξεκίνημα της σε έκανε να έχεις μία πισινή.

Ο αγώνας αυτός, ήταν ο πιο κρίσιμος στη συγκεκριμένη καμπή της σεζόν και για τις δύο. Η Λίβερπουλ έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για το πρωτάθλημα ενώ η Σίτι έψαχνε μία νίκη που θα ισχυροποιούσε τη θέση της.

Μπορεί ο Ιλκάι Γκουντογάν να έχασε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο αλλά πήρε το αίμα του πίσω όταν στο 49ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ απάντησε από την άσπρη βούλα στο 63ο λεπτό αλλά μετά ακολούθησε γαλάζια καταιγίδα.

Στο 73′ ο Γκουντογάν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας και τα δικά του κάνοντας το 2-1, ο Στέρλινγκ έκανε το 3-1 στο 76 και το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Φόντεν στο 82′. Σε όλα τα γκολ φέρει ευθύνη ο Άλισον και μετά το παιχνίδι ασκήθηκε έντονη κριτική στον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ.

Παρόλα αυτά η συντριπτική υπεροχή των Πολιτών στο δεύτερο ημίχρονο, τους έκανε αυτόματα το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου μαζί με την βαθμολογική τους θέση..

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 3-0 13/2

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, λίγες μέρες μετά την καταπληκτική εμφάνιση στο Μερσέισαιντ είχε να αντιμετωπίσει την Τότεναμ, η οποία τότε άρχισε να διανύει την μεγάλη της κοιλιά αλλά παρέμενε ψηλά…

Οι Σπερς οι οποίοι με τον Μουρίνιο έπαιζε το γνωστό καταστροφικό ποδόσφαιρο του Πορτογάλου, ήταν έτοιμοι να βάλουν δύσκολα στη Σίτι.

Και όμως…

Οι Πόλιτες έπνιξαν την Τότεναμ με μεγάλη ευκολία, με πρωταγωνιστές τους Ρόντρι και Γκουντογάν, με τον Γερμανό μάλιστα να βρίσκει δίχτυα δύο φορές. Απόλυτη κυριαρχία μέσα στο γήπεδο και οι Λονδρέζοι γύρισαν στην πρωτεύουσα με σκυμμένο το κεφάλι.

Λέστερ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2 3/4

Ο αγώνας ήταν κομβικός γιατί ήταν ένα πιο πολύ τεστ χαρακτήρα για την Σίτι. Η έξοδος στο King Power Stadium της ανεβασμένης και πάντα επικίνδυνης Λέστερ, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος.

Η αρμάδα του Γκουαρντιόλα, δυσκολεύτηκε στην αρχή αλλά κατάφερε με τον Μεντί να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, βάζοντας το νερό στα αυλάκι. Ο Χεσούς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας και το παιχνίδι κάπου εκεί τελείωσε. Το θέμα είναι η ευκολία που ήρθε το αποτέλεσμα. Η αμυντική λειτουργία των Πολιτών ήταν τέτοια, που δεν επέτρεψε στη Λέστερ να κάνει κάτι. Ακόμα και στα κενά διαστήματα τους, που σε άλλες χρονιές θα είχαν αντιμετωπίσει θέματα, φέτος φαίνεται πως η άμυνα τους είναι σε εξαιρετική κατάσταση αντιμετωπίζοντας κάθε κίνδυνο, με την πολύ επιθετική Λέστερ να μην μπορεί να κάνει τίποτα μπροστά.

Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 14/4

Ναι ξέρουμε. Θα μπορούσε να είχε μπει οι αγώνες με την Παρί. Αλλά το μέταλλο της συγκεκριμένου συλλόγου που έχει αποκτήσει φέτος φάνηκε στη Βεστφαλία.

Με το πρώτο παιχνίδι να έχει λήξει στο 2-1 όλα ήταν πιθανά επί Γερμανικού εδάφους. Οι γηπεδούχοι ανοίγουν το σκορ στο 14′ με τον Μπέλινγχαμ, ξυπνώντας τους παλιούς δαίμονες του Γκουαρντιόλα.

Στο ημιχρόνο η Σίτι μπαίνει προβληματισμένη και βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο αγχωμένη. Τα πράγματα στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν πάνε καλά. Η πίεση ανεβαίνει με αποτέλεσμα να αναγκάσει σε λάθος της άμυνας της Ντόρτμουντ με τον Τσαν να υποκύπτει σε πέναλτι. Ο Μαχρέζ ισοφάρισε, αλλά κανένας δε μπορούσε να προβλέψει τι συνέχεια. Ο Φόντεν όμως με μία ρουκέτα, τίναξε τα δίχτυα του Χιτς και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση.

Η κατάρα των προημιτελικών κυνηγούσε για αρκετά χρόνια τους “Πολίτες” και όποτε βρισκόντουσαν σε δύσκολη θέση συνήθως πάθαιναν ένα είδους βραχυκύκλωμα. Ωστόσο για ακόμα μια φορά, είδαμε φέτος πως η δύναμη της Σίτι ήταν τέτοια που καταφέρνει να ξεμπλοκάρει ακόμα και όταν η μπάλα δεν την θέλει.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *