Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

UEFA: Πειθαρχική έρευνα κατά των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους για την ESL

Share

Η UEFA ξεκινάει επίσημα έρευνα κατά των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους για να διαπιστώσει αν οι ενέργειες τους στο πλαίσιο της European Super League αποτελούν παράβαση των νόμων της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. 

Το ΄πε και το ΄κανε η UEFA. Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε προειδοποίησει τις ομάδες που παραμένουν ακόμα μέλη της European Super League – Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους – ότι θα ξεκινήσει έρευνα για εξακριβώσει τον τρόπο που λειτούργησαν στο πλαίσιο της δημιουργίας της νέας διοργάνωσης.

Πλέον, αυτή τέθηκε σε εφαρμογή και μένει να φανεί πως θα αποφασίσει η UEFA να τιμωρήσει τους αποστάτες της. Υπάρχει ακόμα και η πιθανότητα της αποβολής από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έστω και αν αυτό απότελει το πιο ακραίο σενάριο.

Θυμίζουμε πως οι υπόλοιπες εννέα ομάδες που ήταν μέλη του εγχειρήματος, έχουν αποχωρήσει και έχουν έρθει σε συμβιβασμό με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τιμωρίες μικρότερης εμβέλειας και κυρίως οικονομικής φύσης.

Από την άλλη, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους συνεχίζουν τον αγώνα τους αμετανόητες, ενώ οι Ιταλοί έχουν δεχθεί την απειλή της αποβολής από το ίδιο τους το πρωτάθλημα. Και οι τρεις κάνουν λόγο για την πίεση που άσκησε η UEFA στις ομάδες για να επιστρέψουν στους κόλπους της.

Αναλυτική η ανακοίνωση της UEFA για την πειθαρχική έρευνα έναντι των τριών ομάδων: 

Σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 4 των πειθαρχικών κανόνων της UEFA, διορίστηκαν σήμερα ερευνητές για να διεξάγουν πειθαρχικό έλεγχο σχετικά με πιθανή παράβαση του νομικού πλαισίου από τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους σε σχέση με το επονομαζόμενο εγχείρημα της European Super League.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *