Type to search

ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

La Liga: Μάχες παραμονής και τελευταίες ζαριές τίτλου

Share

Με 3 παιχνίδια συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 11/05 η αγωνιστική δράση στην Λα Λίγκα.

Αναμετρήσεις για κάθε γούστο περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Ισπανικού πρωταθλήματος, με την προσοχή να στρέφεται εξίσου στην μάχη του τίτλου όσο και σε αυτή της παραμονής.

Το πρόγραμμα:

20.00 Οσασούνα – Κάδιθ

Την αυλαία ανοίγει ίσως ένα από τα πιο αδιάφορα παιχνίδια ολόκληρης της αγωνιστικής, με την Οσασούνα και την Κάδιθ να αναμετριόνται από την 12η και την 11η θέση αντίστοιχα και μόλις 2 βαθμούς να τις χωρίζουν. Έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία και όντας μίλια μακριά από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, οι δυο ομάδες κυνηγάνε απλώς ένα καλύτερο πλασάρισμα στα μέσα του βαθμολογικού πίνακα. Στον αγώνα του πρώτου γύρου η Οσασούνα είχε επικρατήσει άνετα με 2-0 στην έδρα της Κάδιθ.

(4-3-3): Ερέρα – Κρουθ, Αριδάνε, Νταβίντ Γκαρθία, Βιδάλ – Χάβι Μαρτίνεθ, Μονκαγιόλα, Τορό – Ρουμπέν Γκαρθία, Άβιλα, Ρομπέρτο Τόρες

(4-4-2): Λεντέσμα – Εσπίνο, Μάουρο, Αλκαλά, Ακαπό  – Περέα, Γκαρίδο, Αουγκούστο, Σομπρίνο – Λοζάνο, Αλέχο

21.00 Έλτσε – Αλαβές

Πριν καν ολοκληρωθεί η προαναφερθείσα αναμέτρηση, το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η μάχη παραμονής της Έλτσε με την Αλαβές, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στην 19η θέση με 30 βαθμούς και τους φιλοξενούμενους στην 16η με 32. Με τις 5 τελευταίες θέσεις της κατάταξης να χωρίζουν μόνο 5 βαθμοί, το αποτέλεσμα σε αυτό το παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί κομβικό για το μέλλον μιας σειράς από ομάδες στην πρώτη κατηγορία. Στον πρώτο αγώνα η Έλτσε είχε περάσει νικηφόρα με 2-0 από την έδρα της Αλαβές.

(4-4-2): Γκαθανίγκα – Χοσέμα, Κάλβο, Βερδού, Παλάθιος – Φιδέλ, Μαρκόνε, Εμφούλου, Μορέντε – Μπογιέ, Καρίγιο

 (4-4-2): Πατσέκο – Ντουάρτε, Λαγκουάρδια, Λουζέν, Τσίμο – Έντγκαρ, Πέρε Πόνς, Πίνα, Πελετέιρο – Λ. Πέρεθ, Χοσέλου

23.00 Λεβάντε – Μπαρτσελόνα 

Όσο παραμένουν ζωντανοί ελπίζουν για τον τίτλο οι “Μπλαουγκράνα” και αυτό επιθυμούν να κάνουν και σήμερα έχοντας την ευκαιρία να ανέβουν με παιχνίδι παραπάνω στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτή τη στιγμή οι “Καταλανοί” βρίσκονται στην 3η θέση με 75 πόντους, σε ισοβάθμια με την 2η Ρεάλ και στο κυνήγι της Ατλέτικο που κατέχει 77. Η Λεβάντε από την άλλη κάθεται στην 14η θέση του πρωταθλήματος και στο +9 από την ζώνη του υποβιβασμού. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η ομάδα του Ρόναλτ Κούμαν είχε επικρατήσει με 1-0 στο Καμπ Νου.

(4-4-2): Αϊτόρ Φερνάντεθ – Κλερκ, Πιέρ, Βέθο, Κόκε – Μοράλες, Μπαρντί, Μαλσά, Ντε Φρούτος – Ρότζερ, Ντάνι Γκόμεθ

(5-3-2): Τερ Στέγκεν – Άλμπα, Πικέ, Λενγκλέ, Αραούχο, Ντεστ – Πέδρι, Μπουσκέτς, Ντε Γιόνγκ – Γκριεζμάν, Μέσι

Τα παιχνίδια αύριο Τετάρτη, 12/05:

20.00 Σεβίλλη – Βαλένθια
21.00 Θέλτα – Χετάφε
21.00 Ουέσκα – Αθλέτικ Μπιλμπάο
23.00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ
Ο Βαθμολογικός Πίνακας:
Ηλίας Λιακόπουλος
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *