Type to search

Κεντρική ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μπέτις – Γρανάδα 2-1: Ο Ιγκλέσιας την έστειλε στην Ευρώπη

Share

Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας, με δύο δικά του γκολ, οδήγησε την Ρεάλ Μπέτις στην εντός έδρας νίκη απέναντι στην Γρανάδα (2-1) και την έστειλε με το ένα πόδι στις επόμενες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Η δουλειά του επιθετικού είναι να σκοράρει και να χαρίζει νίκες στην ομάδα του. Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση καθώς, με δύο δικά του γκολ, η Ρεάλ Μπέτις νίκησε στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» την Γρανάδα με 2-1. Ο 28χρονος άνοιξε το σκορ στο 39΄, με τον Ματσίς να ισοφαρίζει στο 66΄. Το «Πάντα», όπως είναι το χαϊδευτικό του, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 87΄ χάρισε στην ομάδα του τη νίκη που την στέλνει με το ένα πόδι στην Ευρώπη. Και αυτό γιατί οι Βερδιμπλάνκος έφτασαν τους 54 βαθμούς, ανέβηκαν στην 6η θέση και βρίσκονται στο +7 από την όγδοη Θέλτα, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Παράλληλα, πήραν το τρίποντο μετά από έξι σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, ενώ νίκησαν την Γρανάδα έπειτα από πέντε παιχνίδια. Από την πλευρά τους οι Ανδαλουσιανοί μπορούσαν να πάρουν πολλά περισσότερα από το ματς αλλά τελικά έμειναν στο μηδέν και στους 45 βαθμούς, εφτά λιγότερους από την έβδομη Βιγιαρεάλ που είναι η τελευταία που κερδίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν.

Η Γρανάδα τις ευκαιρίες, η Μπέτις το γκολ

Το παιχνίδι ξεκίνησε και τα πρώτα λεπτά ήταν εντελώς αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να κυκλοφορούν τη μπάλα χωρίς όμως να έχουν επιθετικές διαθέσεις. Το πρώτο γεγονός ήταν ο τραυματισμός του Μοντόρο και η αντικατάστασή του από τον Βίκο στο 13΄. Σιγά σιγά ο ρυθμός του αγώνα ανέβαινε και ήρθαν και οι πρώτες τελικές στο ματς. Η αρχή έγινε από την Μπέτις, η οποία επιχείρησε τρία σουτ σε φάση διαρκείας αλλά όλα βρήκαν πάνω σε σώματα αμυντικών. Από κει και έπειτα, η Γρανάδα ήταν πιο επικίνδυνη και έχασε δύο ευκαιρίες που μπορούσε να τις μετατρέψει σε γκολ. Στο 14΄ ο Μπάρτρα παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας, με τον Μπράβο να πέφτει και να αποκρούει και στην εξέλιξη της φάσης ο Χιλιανός σταμάτησε και τον Βίκο που πήγε να σκοράρει από πλάγια θέση. Οι ρόλοι των ομάδων είχαν σχηματιστεί, με τους Βερδιμπλάνκος να είναι αυτοί που είχαν την μπάλα στα πόδια, ενώ οι Ναθαρίες προσπάθησαν να χτυπήσουν με άμεσο παιχνίδι. Στο 21΄ λίγο ήθελε να το πετύχουν, όταν ο Ματσίς έκανε το κλέψιμο στον Ροντρίγκες, ο Σουάρες απέναντι από τον Μπράβο σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στην επαναφορά και πάλι ο Ματσίς, που είχε αρχίσει τη φάση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Η Μπέτις άρχισε να γίνεται πιο απειλητική, χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες. Μπήκε σε τρεις περιπτώσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά τα γυρίσματα προς την εστία σταμάτησαν δύο φορές στον Άαρον και μία στον Φουλκέ. Το παιχνίδι έδειχνε πως θα πάει στο 0-0 μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ωστόσο στο 39΄ ο Ιγκλέσιας τελείωσε όμορφα την προσπάθεια που ξεκίνησαν οι Μιράντα και Ρουιμπάλ και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Πέραν τούτου ουδέν στα εναπομείναντα λεπτά, με την Μπέτις να αποδεικνύεται πιο αποτελεσματική και να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Λυτρωτής Ιγκλέσιας

Η εικόνα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν η ίδια με αυτή του πρώτου. Χαμηλός ρυθμός, με την Μπέτις απλώς να κυκλοφορεί τη μπάλα. Η Γρανάδα, που ήταν πίσω στο σκορ και ήθελε να ισοφαρίσει, άρχισε να ανεβάζει το τέμπο και απείλησε δύο φορές με τον Πουέρτας, με τον Μπράβο να αποκρούει πρώτα την κεφαλιά του, ενώ στη συνέχεια έστειλε τη μπάλα άουτ με προβολή. Οι Βερδιμπλάνκος συνέχιζαν να έχουν την ανούσια κατοχή και έμοιαζαν σαν να θέλουν απλώς να τελειώσουν το χρόνο στο ρολόι, χωρίς να ψάχνουν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας. Ήταν σίγουρο πως κάποια στιγμή θα πλήρωναν για την φλυαρία τους, ενώ και η Γρανάδα έπρεπε να ανταμειφθεί για το γεγονός πως ήταν η μόνη που κυνηγούσε το γκολ. Αυτή η ανταμοιβή ήρθε στο 66΄ και με την ευγενική χορηγία του Μπάρτρα. Ο Ισπανός αμυντικός έκανε πολύ χαλαρό γύρισμα στον Μπράβο, ο Ματσίς το εκμεταλλεύθηκε, έκλεψε τη μπάλα, πέρασε και τον τερματοφύλακα και πλάσαρε για το 1-1. Πλέον η ανησυχία ήταν διάχυτη στο πρόσωπο του Πελεγκρίνι που συζητούσε με τους συνεργάτες του τρόπους για να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του. Ο Μπάρτρα, από την άλλη, συνέχιζε να πρωταγωνιστεί και ήταν ο υπεύθυνος των δύο επόμενων φάσεων στο παιχνίδι. Στο 73΄ λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι, ενώ πέντε λεπτά μετά, στο σωστό τέρμα, την έστειλε με κεφαλιά στην αγκαλιά του Άαρον. Ενδιάμεσα, ο Μαρτίνεθ βλέποντας πως μπορούσε να χτυπήσει το παιχνίδι, πέρασε τον Μολίνα στο ματς, σε ένα σχήμα με δύο κεντρικούς επιθετικούς – μαζί με τον Σουάρες. Ο Πελεγκρίνι αποφάσισε τελικά να δώσει πνοή στην επίθεση του, βάζοντας τον Λάινες και τον Τέγιο στις θέσεις των Ρουιμπάλ και Χοακίν (ιστορικό ματς για τον ίδιο γιατί έγινε ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Μπέτις – 461 έναντι 460 του Ισναόλα). Η Γρανάδα δεν ήταν πλέον απειλητική, με τους Βερδιμπλάνκος να ανεβάζουν στροφές αλλά να απειλούν μόνο με μακρινά σουτ. Στο 86΄, μετά από κόρνερ των γηπεδούχων η μπάλα έμεινε στην περιοχή, με τον Γκοναλόν να την γυρίζει στον Άαρον και αυτός να την μπλοκάρει. Παρά τα σώματα που υπήρχαν μπροστά του, ο διαιτητής είδε την παράβαση και σφύριξε έμμεσο. Από εκεί προήλθε και το δεύτερο γκολ της Μπέτις, καθώς ο Κανάλες έστρωσε στον Ιγκλέσιας, αυτός σούταρε πάνω στα σώματα αλλά για καλή του τύχη, η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, λυτρώνοντας τους Βερδιμπλάνκος που πλέον δύσκολα θα χάσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρεάλ Μπέτις (Πελεγκρίνι): Μπράβο, Έμερσον, Μιράντα, Μπάρτρα, Βίκτορ Ρουίθ, Καρβάλιο (80΄Σάντσεθ), Κανάλες (89΄Γκουαρδάδο), Ρουιμπάλ (72΄Λάινες), Ροντρίγκες, Χοακίν (72΄Τέγιο), Ιγκλέσιας

Γρανάδα (Μαρτίνεθ): Άαρον, Ντουάρτε (74΄Πέρες), Φουλκέ, Χερμάν, Κίνι, Ματσίς (74΄Ντίαθ), Ερέρα (63΄Ερέρα), Πουέρτας, Μοντόρο (13΄Βίκο – 74΄Μολίνα), Γκοναλόν, Σουάρες

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 35ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 7 Μαΐου

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Έλτσε 2-0 (72΄Ελουστόντο, 90+2΄Ογιαρθάμπαλ)

Σάββατο 8 Μαΐου

Αλαβές – Λεβάντε 2-2 (30΄Πέρε Πονς, 87΄Χοσέλου – 36΄, 42΄Μοράλες)

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0

Κάντιθ – Ουέσκα 2-1 (43΄Μάουρο, 45+2΄Σίλβα αυτ. – 45+1΄Μιρ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Οσασούνα 2-2 (1΄Μορθίγιο, 62΄Σανθέτ – 12΄Ντάρκο, 89΄Μπούντιμιρ)

Κυριακή 9 Μαΐου

Χετάφε – Έιμπαρ 0-1 (89΄Ρέθιο αυτ.)

Βαλένθια – Ρεάλ Βαγιαδολίδ 3-0 (45+1΄, 48΄Γκόμες, 89΄Κορέια)

Βιγιαρεάλ – Θέλτα 2-4 (25΄Μόι Γκόμεθ, 87΄Μορένο πεν.  – 19΄, 34΄Μίνα πεν., 45+3΄Μέντες πεν., 57΄Σολάρι)

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-2 (67΄Ασένσιο, 90+4΄Κροος – 22΄Φερνάντο, 78΄Ράκιτιτς πεν.)

Δευτέρα 10 Μαΐου

Ρεάλ Μπέτις – Γρανάδα 2-1 (39΄, 87΄Ιγκλέσιας – 66΄Ματσίς)

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

  1. Λιονέλ Μέσσι 28
  2. Ζεράρ Μορένο 21
  3. Καρίμ Μπενζεμά 21
  4. Λουίς Σουάρες 19
  5. Γιουσέφ Εν Νεσύρι 17

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 36η

Τρίτη 11 Μαΐου

20:00 Οσασούνα – Κάντιθ

21:00 Έλτσε – Αλαβές

23:00 Λεβάντε – Μπαρτσελόνα

Τετάρτη 12 Μαΐου 

20:00 Σεβίλλη – Βαλένθια

21:00 Θέλτα – Χετάφε

21:00 Ουέσκα – Μπιλμπάο

23:00 Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ

Πέμπτη 13 Μαΐου

20:00 Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Βιγιαρεάλ

21:00 Έιμπαρ – Ρεάλ Μπέτις

23:00 Γρανάδα – Ρεάλ Μαδρίτης

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *