Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Πρόστιμο 50 χιλιάδων δολαρίων στον Ντέιβιντ Γκρίφιν

Share

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος των Νιου Όρλεανς Πέλικανς θα στερηθεί αυτό το ποσό λόγω σχολίων που έκανε αναφορικά με τη διαιτητική μεταχείριση του Ζάιον Γουίλιαμσον, ρίχνοντας στους διαιτητές την ευθύνη για το κάταγμα του παίκτη.

Η Νέα Ορλεάνη είναι μια από τις ομάδες που παλεύουν για μια θέση στο play in tournament το οποίο θα καθορίσει ποιες θα είναι οι 2 τελευταίες ομάδες που θα μπουν στα playoffs συνεχίζοντας τη σεζόν τους. Για να επιτύχουν το στόχο αυτό χρειάζονται όλους τους παίκτες. Όμως μετά τον τραυματισμό του Ζάιον με κάταγμα σε δάχτυλο του χεριού που θα τον κρατήσει εκτός επ’ αόριστον, θα πρέπει αναγκαστικά να πορευτούν χωρίς εκείνον.

Ο Ντέιβιντ Γκρίφιν μετά το γεγονός αυτό ξέσπασε σε δηλώσεις του στα μίντια κατά της στάσης που κρατούν η διαιτητές απέναντι στο νο1 του ντραφτ του 2019, όλη τη σεζόν λέγοντας τα εξής:

«Είμαι πολύ εκνευρισμένος γιατί αυτό ήταν αναπόφευκτο. Από την πλευρά μας είπαμε στο NBA, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο τρόπο από το να στείλουμε βίντεο μέχρι και να μιλήσουμε στο τμήμα διαιτησίας και σε όλους που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες του αθλήματος, πως ο τρόπος με τον οποίο σφύριζαν φάσεις του κάποια στιγμή θα τον τραυμάτιζε».

«Ειλικρινά τώρα είναι τραυματίας εξαιτίας της χαλαρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται ο Ζάιον στο ζωγραφιστό. Τον κατασπαράζουν σε καθημερινή βάση σε σημείο που οι αντίπαλοι του λένε: «θα συνεχίσω να στο κάνω αυτό αφού δεν το σφυρίζουν». Απέναντί του ενθαρρύνεται περισσότερη βία από ότι σε οποιονδήποτε άλλον παίκτη που έχω δει από την εποχή του Σακ (σ.σ Ο’Νιλ). Ήταν απαίσιο και τρομακτικό τότε και το ίδιο ισχύει και τώρα».

Η δημόσια κριτική των αποφάσεων δεν άρεσε λοιπόν στο ΝΒΑ που επέβαλε το προαναφερθέν πρόστιμο. Εάν βέβαια μέσα από αυτό η λίγκα εξετάσει ισχυρισμούς και αλλάξει στάση απέναντι στον πάουερ φόοργουορντ, έστω από τη νέα χρονιά, τότε ο Γκρίφιν θα αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για τα λεγόμενά του.

Επιμέλεια: Γιώργος Διαλυνάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *