Type to search

ΣΤΙΒΟΣ

Στίβος: Χρυσό ο Φραντζεσκάκης, ασημένιο ο Μουζενίδης στο Σπλιτ

Share

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης κατέκτησε το χρυσό στη σφυροβολία ανδρών Κ-23 και ο Οδυσσέας Μουζενίδης το ασημένιο στη σφαιροβολία στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων στο Σπλιτ. 

Στο βάθρο ανέβηκαν Χρήστος Φραντζεσκάκης και Οδυσσέας Μουζενίδη με τον πρώτο να κατακτάει το χρυσό στην σφαιροβολία Κ-23 και τον δεύτερο το ασημένιο στην σφαιροβολία Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων του Σπλιτ

Ο 21χρονος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφυροβολία Ανδρών Κ23 με βολή στα 75,10 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ και ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Κυνηγάω το ολυμπιακό όριο, περίμενα πως σήμερα θα κατάφερνα να το πετύχω, οι συνθήκες ήταν καλές, όπως και ο κλωβός, ωστόσο η επίδοση δεν βγήκε. Θα συνεχίσω στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα κι έπειτα στο Φεστιβάλ ρίψεων στην Τρίπολη.Ο στόχος είναι να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς, ωστόσο βασικός στόχος είναι η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23”

Στο 2ο σκαλί του βάθρου ο Οδυσσέας Μουζενίδης

Ο πρωταθλητής που ανήκει στην “Team Future” της Bwin έστειλε τη σφαίρα στην τρίτη του βολή στα 19,81 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση της καριέρας του, πίσω από το 19,92 μ., που πέτυχε πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος για το μετάλλιο, κυνήγησα μέχρι την τελευταία βολή να πάω μακρύτερα. Θέλω να διεκδικήσω μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και θα κυνηγήσω και το ολυμπιακό όριο. Η προετοιμασία στη διάρκεια της πανδημίας είναι δύσκολη. Τηρούμε τα μέτρα πιστά, προκειμένου να μην κολλήσουμε και χρειαστεί να μείνουμε καραντίνα 15 ημέρες και χάσουμε προπόνηση. Κάνουμε υπομονή, όπως όλοι»

Σταύρος Παγιατάκης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *