Type to search

BCL Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαραγόσα – Στρασμπούργκ 89-77: Με κορυφαίο τον Ένις πήρε τον μικρό τελικό

Share

H Σαραγόσα ήταν η νικήτρια στον τελικό των «πικραμένων», αφού επικράτησε της Στρασμπούργκ με 89-77 στον μικρό τελικό του Basketball Champions League, με κορυφαίους τους Ένις και τον πρώην παίχτη του Παναθηναϊκού Τζέικομπ Γουάιλι.

Κόλσον εναντίον Ένις

Οι δύο ομάδες που κατά την προσφιλή τους συνήθεια αρέσκονται να τρέχουν στο τρανζίσιον, ξεκίνησαν νωθρά τον αγώνα, με τους Γάλλους να προηγούνται 7-4 στο 4′.

Κάπου εκεί ο Ένις με 3 ασίστ έδωσε το έναυσμα δημιουργικά και η Σαραγόσα έτρεξε ένα σερί 7-0, για να κλείσουν εν τέλει οι Ισπανοί προηγούμενοι στο δεκάλεπτο με 20-16.

Ο Σουλεϊμόν ερχόμενος από τον πάγκο συνέχισε να δίνει λύσεις επιθετικά στη Σαραγόσα που διατηρούσε διαφορές στις παρυφές των 6 πόντων, ενώ με 5 σερί του Ένις η διαφορά έφτασε τους 10 (32-22 στο 15′). Ο MVP της κανονικής περιόδου Μπόνζι Κόλσον μείωσε στους 6 (39-33 στο 18′) για το Στρασβούργο, όμως οι βολές των Μπένζινγκ και Μπρουσίνο έφεραν τους Ισπανούς να προηγούνται με 44-37 στο ημίχρονο.

Είχε τις λύσεις σε όλα η Σαραγόσα

Με τον Ένις ως «πολιορκητικό κριό» η Σαραγόσα βρήκε συστηματικά τρανζίσιον παιχνίδι στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου και συντήρησε διψήφιες διαφορές. Η Στρασμπούργκ παρέμενε άστοχη από την περίμετρο και ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ήταν οι προσπάθειες του Κόλσον, ωστόσο κάποια σουτ του Μπόχατσικ έριξαν και πάλι τη διαφορά μέχρι τους 6 πόντους.

Όσο και να μείωνε τη διαφορά η Γαλλική ομάδα, κάποιος θα εμφανιζόταν ως από μηχανής Θεός για τη Σαραγόσα. Ένα μεγάλο σουτ του Ένις διαμόρφωσε το 55-45 , για να κλείσει το 3ο δεκάλεπτο στο +12 (67-55).

Το Στρασβούργο δεν τα παράτησε και με ένα 8-0 στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου μείωσε στους 4 πόντους, εκμεταλλευόμενο και την έλλειψη συγκέντρωσης που προκάλεσε η αποβολή μετά από τεχνική ποινή του Σουλεϊμόν. Όμως και πάλι με το που πλησίασαν οι Γάλλοι, ένα τρίποντο του Μπαρέιρο τους έκοψε τη φόρα.

Ο Μπαρέιρο μάλιστα σκόραρε ξανά από την περιφέρεια για να ξαναστείλει τη διαφορά στους 9, την ώρα που ο Γουέινραιτ, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στο σερί των Γάλλων, είχε αποβληθεί με 5 φάουλ. Ο Κόλσον στο τρανζίσιον, 5 λεπτά πριν το φινάλε, μείωσε στο 74-70, η πληγή των αμυντικών ριμπάουντ είχε κλείσει, όμως τα λάθη και οι βιαστικές επιλογές συνεχίστηκαν.

Το μπρα ντε φερ του Ένις με τον Κόλσον έβγαλε νικητή τον πρώτο, η Σαραγόσα μπήκε στο τελευταίο δίλεπτο με προβάδισμα 8 πόντων (81-73) και με ένα γκολ φάουλ του Σαν Μιγκέλ, που χρεώθηκε και αντιαθλητικό, στον αιφνιδιασμό η Σαραγόσα σφράγισε την επικράτησή της και κατέκτησε με το 89-77 την 3η θέση στο φετινό Basketball Champions League.

Κορυφαίος του μικρού τελικού είναι αναμφισβήτητα ο Ντύλαν Ένις με 24 πόντους (4/7 τρίποντα), 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Μπαρέιρο με 16, Γουάιλι, Χάρις και Μπρουσίνο με 10. Για τους ηττημένους οι Κόλσον και Μπόχατσικ σκόραραν 22 και 17 αντίστοιχα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Επιμέλεια: Δημήτρης Οικονόμου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *