Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Σε τεντωμένο «σχοινί»

Share

Η έξοδος στην Ευρώπη «περνά» από τη Λεωφόρο, καθώς Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναμετριούνται σήμερα (09/05) στις 19.30, για την 8η αγωνιστική των playoffs της Super League. Η μονομαχία ξεπερνά τα όρια του ντέρμπι, αφού εν ολίγοις θα κρίνει ποια ομάδα θα πάρει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι δύο ομάδες μάχονται για την τέταρτη θέση που εξασφαλίζει την έξοδο στην Ευρώπη. Μπορεί να υπολείπονται άλλες δύο αγωνιστικές, αλλά η όγδοοη που διανύουμε, θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό, ποια από τις δύο ομάδες θα κρατά την τύχη στα «χέρια» της.

Το «τριφύλλι» καίγεται για τη νίκη, που θα του δίνει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με την «Ένωση», ενώ οι «κιτρινόμαυροι» βολεύονται και με την ισοπαλία. Το πιο βατό πρόγραμμα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για την ΑΕΚ (με Αστέρα στην Τρίπολη και Άρη στο ΟΑΚΑ) της δίνει ένα μικρό αβαντάζ σε αυτήν την κούρσα, ενώ το «τριφύλλι» θα κληθεί να παίξει άλλα δύο ματς-φωτιά (με Άρη στο «Βικελίδης» και Ολυμπιακό στη Λεωφόρο).

 

Ερωτηματικό οι επιλογές, μονόδρομος η νίκη

Τίποτα πέρα από τη νίκη δεν σκέφτεται ο Παναθηναϊκός. Το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί, καθιστά ακόμα και την ισοπαλία αποτυχία, αφού ο δρόμος για την Ευρώπη θα γίνει ακόμα πιο δύσκολος. Ο Λάζλο Μπόλονι επικεντρώθηκε στο ψυχολογικό «ντοπάρισμα» της ομάδας, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει ποιες επιλογές προκρίνει για το αρχικό σχήμα.
Εξασφαλισμένη θέση στα μετόπισθεν έχουν: ο Διούδης κάτω από τα δοκάρια, ο Χουάνκαρ αριστερά, ο Μολό δεξιά και ο Βέλεθ στα στόπερ. Ως παρτενέρ του αναμένεται να προτιμηθεί ο Σένκεφελντ λόγω εμπειρίας. Το κεντρικό δίδυμο των Νιάς-Αλεξανδρόπουλου πολύ δύσκολα θα αλλάξει, ωστόσο η τρίτη θέση παραμένει ανοιχτή. Αν επιλεγεί ο Σανκαρέ, ο Βιγιαφάνιες θα παίξει αριστερά, με τον Χατζηγιοβάνη δεξιά και τον Μακέντα στην κορυφή. Αν ο Αργεντινός προτιμηθεί αντί του Γάλλου στο κέντρο, τότε Καμπετσής και Ενγκμπακοτό ερίζουν για τη θέση στα άκρα.
Υπενθυμίζεται, πως ο Ρουμάνος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Μαουρίσιο και Αϊτόρ που είναι τραυματίες, όπως και στον Φώτη Ιωαννίδη που τέθηκε νοκ-άουτ.
Αναλυτικά η αποστολή του Παναθηναϊκού: Διούδης, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Νιάς, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Καμπετσής.
Να σώσει οτιδήποτε, αν σώζεται

Η ΑΕΚ, πλέον, νιώθει την «καυτή» ανάσα του Παναθηναϊκού. Μια ενδεχόμενη ήττα απόψε, θα φέρει τη μοίρα της, στα «χέρια» των «πρασίνων». Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει συνηθίσει από ειδικές καταστάσεις και βλέποντας πως το 3-5-2 δεν αποδίδει, φαίνεται πως θα επιστρέψει στο 4-3-3, αφού έχει ξανά διαθέσιμους τους Μπακάκη-Μάνταλο.

Εξασφαλισμένη θεωρείται η θέση του Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, ενώ μπροστά του θα βρίσκονται οι Τσιγκρίνσκι-Σβάρνας. Ο Λόπεζ θα καλύψει το αριστερό άκρο, ενώ Μπακάκης και Βασιλαντωνόπουλος «μάχονται» για μία θέση δεξιά. Η τριάδα του κέντρου αναμένεται να απαρτίζεται από τους Γαλανόπουλο, Σιμάνσκι και Κρίστισιτς, ώστε να θωρακιστεί ο άξονας. Στα άκρα τις δύο θέσεις διεκδικούν οι Τάνκοβιτς-Αλμπάνης, αλλά και ο υγιής, πλέον, Μάνταλος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης, προφανώς, θα βρεθεί ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Λιβάι Γκαρσία, που ίσως προλάβει τα δύο τελευταία ματς, ενώ δεν υπολογίζονται και οι Ολιβέιρα, Λάτσι, Ραντόνια, και Σιμόες.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Νταντσένκο, Μιτάι, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Μαχαίρας, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Κοσίδης

Διαιτητής του αγώνα: Γεβγέν Αρανόφσκι, 44χρονος Ουκρανός που είχε «σφυρίξει» στο ΠΑΟΚ-Μολ (Βίντι) 0-2 στις 25/10/2018 για το Europa League, αλλά και στο Ελλάδα-Εσθονία 0-1 στις 18/11/2018 για το Nations League. Φέτος έχει βρεθεί σε μόνο έναν ευρωπαϊκό αγώνα, το Αντβέρπ-ΛΑΣΚ 0-1 για τους ομίλους του Europa League. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης και στο VAR ο Πορτογάλος Μπρούνο Εστέβες.
Φάνης Τσοκανάς
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *