Type to search

Κεντρική ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0: Απόλυτη ισορροπία με νικήτρια την Ρεάλ Μαδρίτης

Share

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης έμειναν στο 0-0 στο ντέρμπι κορυφής και έκαναν δώρο στην Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αν κερδίσει τα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια της θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Νικήτρια του ντέρμπι κορυφής της Λα Λίγκα αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμα και αν δεν έπαιζε η ίδια. Οι μερένγκες είδαν τη Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης να κολλάνε στο 0-0 στο «Καμπ Νόου», πράγμα που σημαίνει πως αν οι ίδιοι κατακτήσουν το τρίποντο στα δικά τους παιχνίδια θα στεφθούν πρωταθλητές. Οι μπλαουγκράνα δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα των ροχιμπλάνκος και βρίσκονται πλέον στη χειρότερη θέση των τριών διεκδικητών του τίτλου. Πήγαν στους 75 βαθμούς αλλά είναι πιθανό να χρειάζονται τις απώλειες των δύο ομάδων της Μαδρίτης στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές για να βγουν πρώτοι. Από την άλλη οι ροχιμπλάνκος παρέμειναν στην κορυφή με 77 βαθμούς, έστω και αν δεν κέρδισαν για 16ο σερί εκτός έδρας ματς τους Καταλανούς, και ελπίζουν σε στραβοπάτημα της Ρεάλ για να τερματίσουν στην κορυφή.

Ανώτερη η Ατλέτικο, της έλειψε μόνο το γκολ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Καμπ Νόου» στο πρώτο ημίχρονο. Οι ροχιμπλάνκος άφησαν το συντηρητικό στυλ παιχνιδιού και εφάρμοσαν μια επιθετική τακτική. Απείλησαν αρκετές φορές αλλά έπεσαν πάνω σε έναν σταθερό Τερ Στέγκεν. Η ομάδα του Σιμεόνε άφησε την κατοχή στην Μπαρτσελόνα, αλλά μπόρεσε να κλείσει πολύ καλά τις γραμμές της και με εξαίρεση μια στιγμή στο 41΄ δεν ανησύχησε καθόλου. Οι κολτσονέρος είχαν δύο σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο, από τον Λεμάρ και τον Σουάρες, που μπλόκαρε εύκολα ο Γερμανός τερματοφύλακας. Στο 19΄, μετά από ωραία ομαδική συνεργασία, ο Κορέα είδε το σουτ του να κοντράρει στον Λαγκλέ και να φεύγει κόρνερ. Οι μπλαουγκράνα από την μεριά τους, κυκλοφορούσαν παράλληλα τη μπάλα αλλά το πολύ καλό μαρκάρισμα της Ατλέτικο πάνω στον Μέσσι, δεν τους επέτρεπε να βγάλουν συνεργασίες και να απειλήσουν τον Όμπλακ. Η πρώτη τελική των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 29΄, με τον Γκριεζμάν να μην ανησυχεί τον Σλοβένο. Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο, οι ροχιμπλάνκος ανέβασαν ξανά ρυθμό και έκαναν ότι ήθελαν τους αντιπάλους τους. Έβρισκαν τα κενά και τους χώρους στην καταλανική άμυνα και έμπαιναν με μεγάλη συχνότητα στην περιοχή. Στο 33΄ το σουτ του Γιορέντε, το έβγαλε με δυσκολία ο Τερ Στέγκεν, ενώ ένα λεπτό μετά αυτό του Σουάρες από πλάγια θέση είχε την ίδια κατάληξη. Η Μπαρτσελόνα υπέφερε και δεν έμεινε πίσω στο σκορ χάρη στις επεμβάσεις του τερματοφύλακά της. Στο 41΄ όμως λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα, στην μοναδική στιγμή που ξέφυγε από τον έλεγχο των αμυντικών ο Μέσσι. Ο Αργεντινός πέρασε όποιον βρήκε, εκτέλεσε λίγο έξω από την περιοχή αλλά είδε τον Όμπλακ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στην Ατλέτικο, με τον Φελίπε να μένει ξεμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι με το σουτ όμως να φεύγει ψηλά. Οι δύο ομάδες έμειναν στην ισορροπία στα γκολ, αλλά και στις αναγκαστικές αλλαγές, καθώς στο 13΄ αποχώρησε για τους ροχιμπλάνκος ο Λεμάρ και τον μιμήθηκε στο 32΄ ο Μπουσκέτς για τους μπλαουγκράνα.

Η Μπαρτσελόνα είχε τις στιγμές της αλλά αστόχησε

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, κάτι που συμβαίνει συχνά στα ματς της Ατλέτικο. Ο Σιμεόνε συνηθίζει να οπισθοχωρεί λίγο την ομάδα του και να δίνει χώρο στον αντίπαλο. Ωστόσο σε αυτό τον αγώνα οι ροχιμπλάνκος είχαν καλό αμυντικό πλάνο και κράτησαν την Μπαρτσελόνα μακριά από την εστία τους για πολλά λεπτά. Γενικά οι δύο ομάδες έμοιαζαν κουρασμένες καθώς η ένταση ήταν πολύ υψηλή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με κάποιες μικροευκαιρίες για τους κολτσονέρος αλλά τίποτα το σημαντικό. Από το 60΄και μετά οι μπλαουγκράνα άρχισαν να πιέζουν περισσότερο καθώς για αυτούς η νίκη ήταν μονόδρομος. Κατάφεραν να απειλήσουν με τον Μορίμπα και την κεφαλιά του Πικέ, αλλά οι αμυντικοί και ο Όμπλακ έκαναν καλά τη δουλειά τους. Εφόσον στο ανοιχτό παιχνίδι η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να κάνει και πολλά, προσπάθησε να χτυπήσει μέσα από τις στημένες φάσεις από τα πόδια του Μέσσι. Στο 67΄ ο Όμπλακ είχε την απάντηση όμως στο φάουλ του Αργεντινού. Με το χρόνο να κυλάει, άρχισαν και οι παρεμβάσεις του Κούμαν από τον πάγκο, με την είσοδο του Ντεμπελέ στο 75΄. Ο Ολλανδός θέλησε να δώσει πλάτος στην ομάδα του για να ανοίξει η άμυνα της Ατλέτικο και να βρεθούν οι κενοί χώροι. Στο 85΄ ο Γάλλος παραλίγο να μετατραπεί σε χρυσή αλλαγή, όμως η κεφαλιά του από πλεονεκτική θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Οι ροχιμπλάνκος όλο αυτό το διάστημα της εδαφικής υπεροχής των αντιπάλων δεν έκατσαν απλώς και αμύνονταν αλλά προσπάθησαν να βγουν αρκετές φορές στην κόντρα, χωρίς όμως επιτυχία. Αξιόλογη ευκαιρία δεν δημιούργησαν στο δεύτερο μέρος, αν και είχαν τις προϋποθέσεις να το κάνουν. Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκει στην Μπαρτσελόνα και τον Λιονέλ Μέσσι, που πήγε να νικήσει και πάλι από εκτέλεση φάουλ τον Όμπλακ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε πιο χαρούμενη την Ατλέτικο, που συνεχίζει στην κορυφή αλλά δεν εξαρτάται πλέον από τα δικά της αποτελέσματα, ενώ η Μπαρτσελόνα ίσως στο τέλος του πρωταθλήματος να λησμονεί ακόμα εκείνη την εντός έδρας ήττα από την Γρανάδα, που δεν της επέτρεψε να πατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μπαρτσελόνα (Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Λαγκλέ, Μινγκέθα (46΄Αραούχο), Ντεστ (75΄Σέρτζι Ρομπέρτο), Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς (32΄Μορίμπα), Πέδρι (75΄Ντεμπελέ), Γκριεζμάν, Μέσσι

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Όμπλακ, Ερμόσο, Σάβιτς, Φελίπε, Τρίπιερ, Καράσκο, Κόκε, Λεμάρ (13΄Σαούλ – 67΄Φέλιξ), Γιορέντε, Κορέα (73΄Κοντόγμπια), Σουάρες

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *