Type to search

F1 Κεντρική

F1 GP Ισπανίας(Κατατακτήριες δοκιμές): 100η Pole Position για τον Lewis Hamilton

Share

Την 100η Pole Postion της καριέρας του κατέκτησε πριν από λίγο ο Λιούις Χάμιλτον στις κατακτήριες δοκιμές του GP Ισπανίας και έτσι έγινε ο πρώτος πιλότος της Φόρμουλα 1 ο οποίος έχει τριψήφιο αριθμό Pole Position στην ιστορία του θεσμού με τον επίσης πολυπρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ να βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 68.

Όπως ήταν φυσικό ο καιρός στην πίστα της Καταλονίας ήταν θαυμάσιος με την θερμοκρασία του οδοστρώματος να ξεπερνά τους 42 βαθμούς κελσίου κάνοντας δύσκολη την στρατηγική επιλογής ελαστικών των οδηγών ακόμα πιο δύσκολη στην προσπάθεια τους να φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν.

Την πρώτη θέση στο Q1 πήρε ο Λάντο Νόρις με McLaren με 1:17.8 και από πίσω ήταν οι Bottas(Mercedes),Leclerc(Ferrari) και Verstappen(Red Bull). Εκτός συνέχειας έμειναν οι Tsunoda(Alpha Tauri),Raikkonen(Alfa Romeo),Mazepin(Haas),Schumacher(Haas) και Latifi(Williams)

Το Q2 ανήκε δικαιωματικά στον Verstappen ο οποίος είχε ταχύτερο γύρο 1:16.8 με τους Hamilton και Bottas να πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση για να βελτιώσουν τους χρόνους τους αλλά μάταια με τον βρετανό να είναι δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός. Εκτός Q2 έμειναν οι δύο Aston Martin(Vettel,Stroll),o Gasly(Alpha Tauri),o Giovinazzi(Alfa Romeo) και ο Russell(Williams).

Έτσι στην τρίτη και τελευταία περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών οι οδηγοί των Mercedes,Ferrari,Alpine,Red Bull και McLaren ήταν αυτοί που θα πάλευαν μέχρις εσχάτων για την πολυπόθητη Pole Position.Κάπου εδώ μίλησε η κλάση του Lewis Hamilton σημειώνοντας χρόνο 1:16.7.Παρόλο που o Verstappen ήταν γρήγορος στο πρώτο sector δεν κατάφερε να πάρει την μπουκιά από το στόμα του Hamilton ο οποίος έφτασε πανάξια στην 100η pole position της καριέρας του.

Επόμενο ραντεβού,αύριο στις 16:00 το μεσημέρι με τον αγώνα να μεταδίδεται ζωντανά τόσο από την ΕΡΤ2 αλλά και το Cosmote Sports 5 HD

 

Τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων δοκιμών

Επιμέλεια κειμένου:Χρήστος Κονδύλης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *