Type to search

Κεντρική ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντόρτμουντ – Λειψία: το ντέρμπι της 32ης αγωνιστικής.

Share

Μία εβδομάδα πριν τον τελικό του DFB Pokal, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Λειψία αναμετριόνται για το πρωτάθλημα της Bundesliga. Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται στην 5η θέση κυνηγούν Βόλφσμπουργκ και Άιντραχτ για έξοδο στο UEFA Champions League, ενώ οι φιλοξενούμενοι επιθυμούν να κλειδώσουν και μαθηματικά την 2η θέση.

Ξεκινώντας με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, η ομάδα του Τέρζιτς βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, κάτι το οποίο μαρτυρούν οι 4 διαδοχικές νίκες τις ομάδες σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Στην Bundesliga εμφανίζεται σοβαρή και δείχνει άκρως αποφασισμένη να τερματίσει στην πρώτη τετράδα, παρόλο που το πρόγραμμα της περιέχει ντέρμπι την τελευταία αγωνιστική όταν και υποδέχεται την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Τέρζιτς για την σημερινή αναμέτρηση δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Μπέλιχαμ αλλά και τους τραυματίες Μόρεϊ, Βίτσελ, Ζαγκαντού και Μουκόκο. Αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Χάαλαντ, που όχι μόνο έχασε το νικηφόρο ματς της Ντόρτμουντ με την Χόλστεϊν Κίελ αλλά επέστρεψε σε προπονήσεις την Παρασκευή και λογικά θα απουσιάσει σήμερα.

Στο στρατόπεδο των «ταύρων» επικρατεί ικανοποίηση έπειτα από την πρόκριση στον τελικό επί της Βέρντερ Βρέμης, όπου χρειάστηκε γκολ στην παράταση για να μπορεί να ταξιδέψει στο Βερολίνο το επόμενο Σάββατο. Ο Νάϊγκελσμαν αποχωρεί το καλοκαίρι από τον πάγκο της Λειψίας, με τον Τζέσε Μαρς να αποτελεί τον διάδοχό του, και θα ήθελε να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο, χαρίζοντας συνάμα το πρώτο τρόπαιο στους «ταύρους». Σχετικά με το σημερινό απουσιολόγιο, ο 33χρονος τεχνικός δεν δύναται να υπολογίζει στους Άνταμς, Νκουνκού και Σομποσλάι.

Πιθανές 11αδες.

Ντόρτμουντ (4-2-3-1):

Χιτς, Πίστσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Νταχούντ, Τσαν, Ρέινα, Ρόις, Σάντσο, Αζάρ.

Λειψία (3-4-2-1):

Γκουλάτσι, Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Ορμπάν, Μουκιέλε, Ζάμπιτσερ, Καμπλ, Ανχελίνιο, Όλμο, Χαϊνταρά, Σόρλοθ.

Επιμέλεια κειμένου: Κουτρουμάνης Ιωάννης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *