Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Πρέμιερ Λιγκ: Σίτι και Τσέλσι προβάρουν τον μεγάλο τελικό του Champions League.

Share

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα υποδέχεται τους «μπλε» του Τούχελ, στην τρίτη από τις τέσσερις αναμετρήσεις που θα δοθούν ανάμεσα στις δύο ομάδες κατά την φετινή χρονιά.

Ο συνολικός απολογισμός αναγράφει μία νίκη για τους «πολίτες» με 3-1 στις 03/01 στο Στάμφορντ Μπριτζ (επί ημερών Φρανκ Λάμπαρντ) και άλλη μια για την Τσέλσι στα πλαίσια του ημιτελικού του FA Cup, με τον Τόμας Τούχελ στο τιμόνι, με 1-0 στο Γουέμπλεϊ. Το σημερινό ματς στο Έτιχαντ θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως πρόβα για τον τελικό του UEFA Champions League στις 29/05, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται για πρώτη φορά αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό του θεσμού.

Οι γηπεδούχοι, από την μία πλευρά, βρίσκονται στο +13 από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ( έχει ματς λιγότερο – αυτό με την Λίβερπουλ) με 80 βαθμούς και με πιθανή τους νίκη σήμερα θα φτάσουν και με τα δύο χέρια να αγκαλιάσουν την κούπα της φετινής Premier League. Ο ίδιος ο Πεπ δήλωσε πως «από εδώ και πέρα κοιτάμε να τελειώσουμε με τον τίτλο της Premier και έπειτα θα σκεφτούμε τον τελικό», αφού πρώτα είχε εκφράσει έντονα την χαρά του για τον επίτευγμα της ομάδας του αναφέροντας πως: «τώρα παίρνει νόημα σάρκα και οστά όλα όσα δουλεύουμε τα τελευταία 4-5 χρόνια με το επίτευγμα να είναι τρομερό, δεν είμαι κάτι λιγότερο από ευγνώμων σε όλους τους». Ο Καταλανός τεχνικός επιστρέφει σε ματς τελικού Champions League έπειτα από 10 χρόνια, όταν το είχε μάλιστα κατακτήσει οδηγώντας την Μπαρτσελόνα στην κορυφή. Παράλληλα, έγινε η 9η αγγλική ομάδα που θα πάρει μέρος σε τελικό ενώ έσπασε και το ρεκόρ νικών σε μία σεζόν (11), αφήνοντας πίσω της την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα αγωνιστικά, ο Γκουαρδιόλα δεν υπολογίζει μονάχα στον Στόουνς ο οποίος εκτίει την 3η κίτρινή του κάρτα.

Στην αντίπερα όχθη, ούτε και ο πιο φανατικός οπαδός της Τσέλσι δεν θα φανταζόταν τέτοιο κατόρθωμα όταν ο Τούχελ ανέλαβε την ομάδα τον Γενάρη. Μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, οι «μπλε» μεταμορφώθηκαν σε μία ομάδα με αυτοπεποίθηση, άκρως δομημένη που στον δρόμο της για τον τελικό πέταξε εκτός την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Πόρτο αλλά και την Ρεάλ. Στον τελικό την περιμένει η Σίτι, με την Τσέλσι να αριθμεί άλλες δύο συμμετοχές σε τελικό UEFA Champions League και τον Τόμας Τούχελ να γίνεται ο πρώτος προπονητής που φτάνει σε δύο διαδοχικούς τελικούς με δύο διαφορετικές ομάδες. «Αισθάνομαι τεράστια χαρά που μπορώ και ζω τέτοιες στιγμές, ακόμη πιο χαρούμενος επειδή βλέπω αυτή τη νοοτροπία από τους παίκτες μου», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός ενώ ανέφερε σχετικά με την σημερινή αναμέτρηση πως παραμένει στον αέρα η προσπάθεια της ομάδας του να μείνει στην τετράδα της Premier League, καθώς το περιβάλλον και η φυσιογνωμία των αγώνων είναι εντελώς διαφορετική. Μοναδική απουσία αυτή του Ματέο Κόβασιτς που βρίσκεται εκτός για περίπου ένα μήνα και τελευταίο ματς αυτό με την Κρίσταλ Πάλας στις 10/04 στο Sellhurst Park.

Πιθανές 11άδες.

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3):

Έντερσον, Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ, Ζιτσένκο, Σίλβα, Φερναντίνιο, Γκουντονγκάν, Μαχρέζ, Ντε Μπρούινε, Φόντεν.

Τσέλσι (3-4-2-1):

Μεντί, Αθλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Καντέ, Αλόνσο, Μάουντ,  Πούλισιτς, Χάβερτζ.

Επιμέλεια κειμένου: Κουτρουμάνης Ιωάννης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *