Type to search

Κεντρική ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Έλτσε 2-0: Έκανε τα εύκολα, δύσκολα

Share

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ μπορεί να αγωνιζόταν για 80 λεπτά με παίκτη παραπάνω απέναντι στην Έλτσε, αλλά κατάφερε να νικήσει με 2-0 χάρη σε γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα και δύσκολα δεν θα βρίσκεται του χρόνου στην Ευρώπη.

Μπορεί να φαινόταν εύκολο αλλά δεν ήταν καθόλου έτσι για την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι τσούρι ουρντίν έπαιζαν από το 10΄ με παίκτη παραπάνω απέναντι στην Έλτσε, δυσκολεύτηκαν όμως να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Τελικά τα κατάφεραν στο τελευταίο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού και νίκησαν στο «Ρεάλε Αρένα» με 2-0 χάρη σε γκολ του Ελουστόντο στο 72΄ και του Ογιαρθάμπαλ στις καθυστερήσεις. Γεύτηκαν έτσι τη χαρά της επιτυχίας μετά από δύο σερί ήττες και παρέμειναν αήττητοι εντός έδρας από τους φρανχιβέρδες σε 17 παιχνίδια της Λα Λίγκα (13 νίκες, 4 ισοπαλίες). Ανέβηκαν στους 56 βαθμούς και αν η Γρανάδα (όγδοη με 45) δεν κερδίσει το δικό της αγώνα, τότε θα εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο και για την επόμενη χρονιά. Από την άλλη, η Έλτσε είδε τον Γκούτι να αποβάλλεται στο δέκατο λεπτό και το έργο της έγινε πολύ δύσκολο στη συνέχεια. Η ήττα την κρατάει στους 30 βαθμούς και στο μείον ένα από την σωτηρία, ενώ διεύρυνε το σερί χωρίς εκτός έδρας νίκη στους 16 αγώνες. Το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στην Αλαβές αποκτά σημασία τελικού για τους Βαλενθιάνους.

Αριθμητική και εδαφική υπεροχή χωρίς ουσία για την Σοσιεδάδ

Οι τσούρι ουρντίν ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και θέλησαν να εκμεταλλευθούν το άγχος και την πίεση για αποτέλεσμα της Έλτσε. Κυκλοφορούσαν γρήγορα τη μπάλα και απείλησαν με σουτ του Ογιαρθάμπαλ που μπλόκαρε ο Γκασανίγκα. Η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες και διαμόρφωσε την εικόνα του αγώνα μέχρι το τέλος έγινε στο 7΄, όταν ο Γκούτι έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Γκοροσάμπελ. Ο διαιτητής έδειξε αρχικά την κίτρινη, αλλά μετά από έλεγχο του VAR, την μετέτρεψε σε κόκκινη για τον ποδοσφαιριστή. Αυτό εξόργισε τους συμπαίκτες του Γκούτι που διαμαρτυρήθηκαν και δύο από αυτούς τιμωρήθηκαν με κίτρινη. Πλέον το ματς έγινε μονότονο, με την Σοσιεδάδ να είναι η απόλυτη κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι φρανχιβέρδες έπαιζαν μόνο άμυνα. Βέβαια το έκαναν πολύ καλά καθώς δεν άφησαν κανένα χώρο ελεύθερο για τους γηπεδούχους που γύριζαν πολλές φορές άσκοπα τη μπάλα. Από την άλλη, δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για την επίθεση, με τον Μπογιέ να έχει τον άχαρο ρόλο να κυνηγάει κάποιες σκοτωμένες βαθιές μπαλιές. Οι τσούρι ουρντίν έχασαν δύο καλές ευκαιρίες και είδαν το γκολ του Μονρεάλ στο 27΄ να ακυρώνεται μέσω VAR γιατί ο Σίλβα ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης. Στο 18΄ το σουτ του Ίσακ από πλάγια θέση πήγε πάνω από το δοκάρι, ενώ αυτό του Λε Νορμάντ στο 25΄  στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Το πρώτο μέρος δεν επεφύλασσε κάποια άλλη έκπληξη και το 0-0 άφηνε απόλυτα ικανοποιημένη την Έλτσε, ενώ προβλημάτιζε την Σοσιεδάδ που δεν μπορούσε να μετουσιώσει το αριθμητικό της πλεονέκτημα σε ουσία.

Ίδια εικόνα με γκολ για την Σοσιεδάδ

Ο Ιμανόλ Αλγκουαθίλ θέλησε να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του και πέρασε στο ματς τους Μπαρενετσέα και Θουμπιμέντι. Ο Εσκριμπά από την πλευρά του φρέσκαρε το κέντρο του, βάζοντας τον Μαρκόνε αντί του Φιδέλ. Η Έλτσε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη και να αιφνιδιάσει την Σοσιεδάδ μέσα από τον μοναδικό τρόπο που μπορούσε να το κάνει, τις στημένες φάσεις. Ωστόσο δεν τα κατάφερε και έτσι συνέχισε να αμύνεται μαζικά, θέλοντας να πάρει τουλάχιστον τον ένα βαθμό. Συνέχισε να το πετυχαίνει, τρέχοντας περισσότερο για να καλύψει το μειονέκτημα λόγω της αποβολής. Η κατοχή έφτασε μέχρι και το 75% για τους τσούρι ουρντίν, που αυτή τη φορά δεν είχαν δημιουργήσει για 25 λεπτά ούτε μια αξιόλογη φάση. Τελικά, μπόρεσαν να προηγηθούν με έναν αμυντικό τους, μεσώ μιας στημένης μπάλας. Στο 72΄ ο Γιανουζάι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ελουστόντο πήρε τη καρφωτή κεφαλιά και έκανε το 1-0. Πλέον δεν υπήρχαν άλλα ψυχικά αποθέματα για την Έλτσε, που απλώς παρακολουθούσε την Σοσιεδάδ να γυρνάει τη μπάλα για να περάσει ο χρόνος, χωρίς να έχει το κουράγιο για να πιέσει. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ογιαρθάμπαλ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, σκοράροντας με ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, από ασίστ του Μπαουτίστα. Το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ, με τους τσούρι ουρντίν να είναι ένα βήμα από το να εξασφαλίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και για του χρόνου, ενώ η Έλτσε θα τα δώσει όλα στα τρία ματς που απομένουν για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Αλγκουαθίλ): Ρεμίρο, Γκοροσάμπελ, Λε Νορμάντ, Ελουστόντο, Μονρεάλ, Γιανουζάι (87΄Πόρτου), Γκουρίδι (46΄Μπαρενετσέα), Σίλβα, Γκεβάρα (46΄Θουμπιμέντι), Ίσακ (83΄Μπαουτίστα), Ογιαρθάμπαλ

Έλτσε (Εσκριμπά): Γκασανίγκα, Κάλβο, Παλάσιος, Μπαραγκάν, Βερδού, Φιδέλ (46΄Μαρκόνε), Χοσάν (67΄Πιάτι), Εμφουλού (85΄Λουίζμι), Γκούτι, Μίγια (85΄Λουίζμι), Μπογιέ (67΄Καρίγιο)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 35ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 7 Μαΐου

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Έλτσε 2-0 (72΄Ελουστόντο, 90+2΄Ογιαρθάμπαλ)

Σάββατο 8 Μαΐου

15:00 Αλαβές – Λεβάντε

17:15 Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης

19:30 Κάντιθ – Ουέσκα

22:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Οσασούνα

Κυριακή 9 Μαΐου

15:00 Χετάφε – Έιμπαρ

17:15 Βαλένθια – Ρεάλ Βαγιαδολίδ

19:30 Βιγιαρεάλ – Θέλτα

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη

Δευτέρα 10 Μαΐου

22:00 Ρεάλ Μπέτις – Γρανάδα

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *