Type to search

ΤΕΝΝΙΣ

Madrid Open : Τρομερός Ζβέρεφ άφησε εκτός τον Ναδάλ

Share

Ο Ζβέρεφ κέρδισε για τρίτο διαδοχικό ματς τον Ράφαελ Ναδάλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Masters της Μαδρίτης.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό σε όλη τη διάρκεια του προημιτελικού του Madrid Open και κέρδισε τον Ραφαέλ Ναδάλ με 2-0 (6-4 και 6-4), σφραγίζοντας την συμμετοχή του στον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον  Ντομινίκ Τιμ.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ναδάλ, ξεκίνησε ικανοποιητικά τον αγώνα, καθώς προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 4-2. Στην συνέχεια όμως  τα 10 από τα επόμενα 14 γκέιμς που παίχτηκαν, με αποτέλεσμα η πρόκριση στους 4 να καταλήξει στα χέρια του Γερμανού, ο οποίος στην χωμάτινη επιφάνεια είχε ηττηθεί δύο φορές σε δύο αναμετρήσεις από τον Ισπανό.

Ο Ζβέρεφ είχε 22 winners περισσότερους από τον αντίπαλό του (28-6) και αυτή την εβδομάδα έφτασε τις 3 straight sets νίκες σε 3 παιχνίδια και δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση λίγες μέρες πριν την έναρξη Roland Garros (30/5-13/6).

“Είναι μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας μου. Να κερδίζεις τον Ράφα στο χώμα, είναι ίσως το πιο δύσκολο πράγμα στο άθλημά μας. Σήμερα τα κατάφερα, αλλά η δουλειά μου στο τουρνουά δεν έχει τελειώσει ακόμη”, δήλωσε ο 25χρονος μετά τον προημιτελικό και έδειξε πόσο σημαντική ήταν για εκείνον η νίκη αυτή.

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *