Type to search

F1 Κεντρική ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Ελεύθερα-1, Καταλονία: Ταχύτερος ο Βάλττερι Μπότας…

Share

Η Μερσέντες του Βάλττερι Μπότας κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Ισπανίας. 2ος ο Φερστάππεν, 3ος ο Χάμιλτον.

Με την θερμοκρασία να φτάνει τους 21℃ στην ατμόσφαιρα και 33 στην άσφαλτο, η διαδικασία διεξήχθη υπό απόλυτη ηλιοφάνεια. Οι καλές συνθήκες, σε συνδυασμό με τον αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα της πίστας, έκαναν όλους σχεδόν τους οδηγούς να βγουν με την πρώτη ευκαιρία στην πίστα. Για την Άλφα Ρομέο συμμετείχε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα αντί του Κίμι Ράικκονεν, ενώ για την Γουίλιαμς ο Ρόι Νισσάνι αντί του Ράσσελ.

Ο Πολωνός είχε έξοδο στην αναδιαμορφωμένη δέκατη στροφή και κόλλησε στην παγίδα, επιφέροντας την κόκκινη σημαία για λίγα λεπτά. Η σκληρή γόμα μονοπώλησε την χρήση ελαστικών από όλους στο πρώτο μισάωρο, εκτός από τον Αλόνσο, ο οποίος χρησιμοποίησε σετ μαλακών.

Ο Βάλττερι Μπότας βρισκόταν ψηλά για την περισσότερη διάρκεια του FP1, περνώντας πρώτος μετά το πρώτο μισάωρο με χρόνο 1:18.504. Ο Μαξ Φερστάππεν βρισκόταν και εκείνος ψηλά, καταφέρνοντας όμως μόνο τον δεύτερο καλύτερο χρόνο.

Ο Lewis Hamilton ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης από νωρίς, μα τελικά ολοκλήρωσε 123 χιλιοστά μακριά από τον ομόσταυλό του. Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Λάντο Νόρρις, επιδεικνύοντας την σταθερότητά του μέχρι στιγμής. Στην πέμπτη και έκτη θέση βρέθηκαν οι δύο Ferrari, ενώ ο Πιέρ Γκασλί σταμάτησε τα χρονόμετρα στο +0.558 από την κορυφή, επίδοση αρκετά καλή για την έβδομη θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσαν Φέτελ, Πέρεζ και Στρολλ.

Η δράση του Γκραν Πρι Ισπανίας συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος, με τα ελεύθερα-2 που θα διαρκέσουν 60 λεπτά…

Ηλίας Σιαφάκας

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *