Type to search

ΑΕΚ ΠΟΛΟ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μαρία Μπαλωμενάκη: «Tέτοιες κινήσεις προβάλλουν τα θετικά πρότυπα του αθλητισμού»

Share

Πηγή φωτογραφίας: https://www.sport-fm.gr/article/sports/polo/aek-moirase-triadafulla-sta-koritsia-tou-olumpiakou/4176970

Σε μια συμβολική κίνηση προέβη η γυναικεία ομάδα της ΑΕΚ με το μοίρασμα κίτρινων τριαντάφυλλων το βράδυ της 5ης Μαΐου πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας πόλο γυναικών στο «Παπαστρατείο Κολυμβητήριο Πειραιά». Η πολύπειρη τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο πολίστρια της ΑΕΚ, Mαρία Μπαλωμενάκη μίλησε στο Sportreview.gr αναφορικά με την ευγενική χειρονομία.

 

Από τα αριστερά στα δεξιά: Μαρία Τσουρή, Μαρία Μπαλωμενάκη, Βάσω Μαυρέλου, Χριστίνα Δημητροκάλη

Πηγή φωτογραφίας: https://athletestories.gr/zise/

Συγκεκριμένα η αμυντικός της ΑΕΚ, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο  της ομάδας τον Ιούλιο του 2020 στην Α Εθνική, έχει κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων του Μάντσεστερ το 2001 αλλά και ένα χρυσό στο Ευρωπαϊκό νέων γυναικών στο Λουλέ της Πορτογαλίας, το 2002 αλλά δυο πρωταθλήματα το 2009 και το 2011 με την ομάδα του Ολυμπιακού, να δηλώνει χαρακτηριστικά:

«Ήταν μια κίνηση από τη διοίκηση και της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης της ΑΕΚ με σκοπό να συγχαρούμε τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση LEN Champions Cup». «Δίνουμε το καλό παράδειγμα, όταν μια Ελληνική ομάδα κερδίζει στην Ευρώπη. Θέλουμε να πηγαίνει παρά πολύ καλά, γιατί θέλουμε να πηγαίνει πολύ καλά ο Ελληνικός αθλητισμός»

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην συμβολή του ερασιτεχνικού αθλητισμού συμπληρώνοντας: «Δεν κοιτάμε χρώματα, κόκκινα, κίτρινα, πράσινα είναι σημαντικό γιατί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός καλό είναι να δείξει ένα μήνυμα πώς δεν υπάρχουν αντιπαλότητες και είναι κατά της βίας».

Στην συνέχεια τόνισε και την αξία του αθλητισμού αναφέροντας πως:

«Ήταν μια πράξη ευγενούς άμιλλας από την ομάδα, θέλοντας να δώσουμε το μήνυμα, ότι πρέπει να χαιρόμαστε όλοι, ανεξάρτητα σε ποια ομάδα ανήκει ο καθένας, όταν μια ελληνική ομάδα διακρίνεται στο εξωτερικό»

«Είμαστε κατά της βίας στον αθλητισμό και πιστεύω τέτοιες κινήσεις προβάλλουν τα θετικά πρότυπα του αθλητισμού, προσελκύοντας έτσι περισσότερα νέα παιδιά, να ασχοληθούν με τον αθλητισμό αλλά και τους φιλάθλους»

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *