Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Άρσεναλ: Οδεύει…εκτός Ευρώπης μετά από 25 χρόνια

Share

Η σεζόν 1995-’96 ήταν κομβική για την Άρσεναλ καθώς δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη. Μετά από 25 χρόνια κινδυνεύει με την ίδια κατάσταση, αφου μένει αρκετά πίσω στην βαθμολογία.

Στην 12η θέση του αγγλικού πρωταθλήματος είχε τερματίσει η Άρσεναλ την περίοδο 1994-’95, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη. Ήταν, μάλιστα, και η τελευταία, καθώς έκτοτε μετρά 25 διαδοχικές συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τοποθετήθηκε ανάμεσα στα top clubs επί εποχές Αρσέν Βενγκέρ. Από την αποχώρησή του και μετά,κάτι έχει αλλάξει…

Η ισοπαλία του Έμιρεϊτς με την ομάδα της Βιγιαρεάλ στο δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών του Europa League είχε διπλή σημασία. Όχι μόνο δεν θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο του θεσμού, αλλά βρίσκονται πολύ κοντά στο να μείνουν χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο την επόμενη σεζόν.

Αυτήν την στιγμή, οι “Gunners” φιγουράρουν στην 9η θέση της βαθμολογίας στην Premier League και στο -5 από την 7η Λίβερπουλ, με 4 αγωνιστικές να απομένουν. Η μετάφραση της συγκεκριμένης συνθήκης αρκείται στο ότι η ομάδα είναι 5 βαθμούς πίσω από την αντίστοιχη που εξασφάλισε την παρουσία της στο Europa Conference League και ακόμη 2 από την 5η Τότεναμ που βγαίνει στο Europa.

Οι επτά ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη από την Αγγλία, δεν θα πληθύνουν ακόμη και αν η Τσέλσι κατακτήσει το Champions League.

 

Σταυρούλα Μουστακάτου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *