Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμερι: Διεκδικεί το τέταρτο τρόπαιο του στο Europa League

Share

O Oυνάι Έμερι οδήγησε την Βιγιαρεάλ στον τελικό του όπου θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτός θα είναι ο πέμπτος τελικός του Ισπανού τεχνικού στην διοργάνωση, έχοντας κατακτήσει μέχρι στιγμής τρεις κούπες.

Η Βιγιαρεάλ έμεινε στο 0-0 στο Έμιρεϊτς απέναντι στην Άρσεναλ σφραγίζοντας έτσι το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό του Europa League, εκεί που θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα ”κίτρινα υποβρύχια΄΄ προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό ευρωπαικής διοργάνωσης.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά τα πραγματά για την Βιγιαρεάλ αφου στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται,ο Ουνάι Έμερι ένας άνθρωπος που ξέρει απο τελικούς. Ο φετινός τελικός θα είναι ο πέμπτος για τον ισπανό τεχνικό ο οποίος στο παρελθόν έχει κατακτήσει τρείς φορές το τρόπαιο με την πολυνίκη της διοργάνωσης Σεβίλλη.

Στις 14 Μαρτίου του 2014 με την ομάδα της Ανδαλουσίας είχε επικρατήσει 4-2 της Μπενφίκα, στις 27 Μαΐου του 2015 είχε νικήσει 3-2 την Ντνίπρο, ενώ στις 18 Μαΐου του 2016 είχε σηκώσει την κούπα με νίκη 3-1 επί της Λίβερπουλ.

Ο τελευταίος τελικός Europa League για τον Έμερι ήταν στις 29 Μαΐου του 2019, όταν βρισκόταν στον πάγκο της ομάδας που απέκλεισε φέτος. Ως προπονητής της Άρσεναλ είχε αντιμετωπίσει στο Μπακού την Τσέλσι και ηττήθηκε με σκορ 4-1.

Επιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *