Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρούμπεν Ντίας: Ο Βράχος της Μάντσεστερ Σίτι

Share

 

Ο Ρούμπεν Ντίας πραγματοποεί εξαιρετική χρονιά με την φανέλα των πολιτών αποτελώντας βασικό γρανάζι της στο δρόμο της προς τον τελικό του Champions League κάνοντας, τον Πέπ Γκουαρδιόλα να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.  

Όταν στις 28 Σεπτεμβρίου του 2020 η Μάντσεστερ Σίτι αποφάσιζε να βγάλει από τα ταμεία της 71 εκατομμύρια ευρώ συν τα μπόνους, ώστε να κάνει δικό της τον Ρούμπεν Ντίας από την Μπενφίκα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αμφισβήτησαν την συγκεκριμένη αγορά, στηριζόμενοι κυρίως στο ότι ο 23χρόνος αμυντικός είχε μονάχα εμπειρία από το πορτογαλικό πρωτάθλημα.  

Λίγους μήνες αργότερα όμως ο Πορτογάλος δινέι τις δικές του απαντήσεις στο χορτάρι, πραγματοποιώντας εξαιρετική χρονιά τόσο στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά όσο και στην Ευρώπη έχοντας προσαρμοστεί πλήρως στο βροχερό Μάντσεστερ.  

Μπορεί η μεταγραφή ενός πρωτοκλασάτου στόπερ  μετά την εποχή Κομπανί να άργησε να έρθει για τους << πολίτες>> όμως ο Ντίας αποδεικνύεται λίρα εκατό, έχοντας συνθέσει μαζί με τον Τζόν Στόουνς ένα από τα καλύτερα κεντρικά δίδυμα στην Ευρώπη.  

 

Πήρε την ταυτότητα των Χαάλαντ,Εμπαμπέ,Νειμάρ  

Manchester City player ratings vs PSG: Ruben Dias an absolute rock at the back; Riyad Mahrez delivers again | Evening Standard

Ο Πορτογάλος πραγματοποιεί εξαιρετικό Champions league μέχρι στιγμής και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται στον τελικό του θεσμού. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μάχη του με τους ΧάαλαντΕμπαπέΝειμάρ από τις οποίες ο Ντίας βγήκε απόλυτος κυρίαρχος καταφέρνοντας να εξολοθρεύσει τους συγκεκριμένους στάρ αφήνοντας στο απόλυτο μηδέν. Ο Ερίκ Χάαλαντ δεν κατάφερε στα δύο παιχνίδια απέναντι στον Πορτογάλο να βρεί δίχτυα ενώ την ίδια μοίρα με τον Νορβηγό είχαν και οι ΝειμάρΕμπαπέ. 

Στη ρεβάνς με τους Παριζιάνους στο «Ετιχάντ» η ομάδα του Ποτσετίνο δεν κατέγραψε ούτε μία τελική στον στόχο. Κι αυτό το γεγονός οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην παρουσία του Ρούμπεν Ντίας στο κέντρο της άμυνας. Συνολικά, είχε 100% επιτυχία (!) σε όσα τάκλιν έκανε, μπλόκαρε τρεις φορές σουτ των αντιπάλων του, τα οποία θα ήταν απειλητικά για τον πορτιέρε της Σίτι και είχε 90% επιτυχημένες πάσες και Δίκαια αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης.

 

 

H τρομερή χημεία με τον Στοούνς  

John Stones on the secret behind his brilliant Man City partnership with Ruben Dias - Manchester Evening News

Ο Ρούμπεν Ντίας σε αυτούς του πρώτους του μήνες στο Μάντεστερ έχει ταιριάξει απόλυτα με τον Τζόν Στόουνς, και είναι οι βασικοί λόγοι της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας που παρουσιάζει το σύνολο του Πέπ Γκουαρδιόλα την φετινή σεζόν, συνθέτοντας ένα από τα καλύτερα αμυντικά δίδυμα της Ευρώπης το οποίο έχει και μέλλον, καθώς ο πρώτος διανύει το 23 έτος της ηλικίας του ενώ ο δεύτερος το 26ο.  

Το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία των <<πολιτών>> σε 13 ματς την φετινή σεζόν.  

Επίσης είναι εξαιρετική και στην προώθηση του παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση με τον Στόουνς να έχει 93,7% μέσο όρο ανά παιχνίδι ενώ, ο Ντίας ακολουθεί με 93,4%.  

Ενώ τα 17 μόλις τέρματα που δέχθηκε η Σίτι σε 27 παιχνίδια πρωταθλήματος είναι ρεκόρ στην Ιστορία της Πρέμιερ Λίγκ 

 

Η σύγκριση με τον Φαν Ντάικ   

Fans Claim Ruben Dias Has Had Greater Impact At Manchester City Than Virgil Van Dijk At Liverpool

 

Ήδη στο Νησί έχουν αρχίσει οι συγκρίσεις του Πορτογάλου με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, καθώς δεν είναι και λίγοι αυτοί που βρίσκουν ομοιότητες στο παιχνίδι τους. Ο Ολλανδός μπορεί να στάθηκε άτυχος και να έχασε την φετινή σεζόν λόγω του τραυματισμού στο ματς με την Έβερτον, όμως με τον Ντίας στο ρόστερ της η Σίτι πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς του νεαρού αμυντικού.  

Στα πρώτα 23 παιχνίδια που κατέγραψε με τους «Πολίτες». Ειδικότερα ο  23χρονος κεντρικός σε 23 ματς είχε 16 νίκες, η άμυνα μαζί του είχε δεχτεί μόλις εννιά τέρματα και μέτρησε 15 ματς χωρίς να δεχτεί κάποιο γκολ. 

Από την άλλη ο Φαν Ντάικ στα πρώτα του 23 ματς ως παίκτης της Λίβερπουλ είχε 13 νίκες, δεχθεί 23 γκολ ενώ η εστία των «Reds» ήταν απαραβίαστη δέκα φορές 

 

Ο αγαπημένος του Πέπ   

 

Pep Guardiola identifies what Ruben Dias has brought to Man City team - Manchester Evening News

Αναμφίβολα ο Καταλανός τεχνικός από την πρώτη στιγμή έχει δώσει τα κλειδιά της άμυνας των Άγγλων στον Πορτογάλο αμυντικό, με τον 23χρόνο να τον δικαιώνει πλήρως για την επιλογή του.  

Ο Ρούμπεν Ντίας κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να προσαρμοστεί πλήρως στα θέλω του προπονητή του ο οποίος ,βλέπει το ρίσκο να πληρώσει τόσο ακριβά για την αγορά ενός νεαρού κεντρικού αμυντικού να πιάνει τόπο.  

Ο Πορτογάλος έχει εξελιχθεί σε έναν υπερσύγχρονο κεντρικό αμυντικό όχι μόνο για το τώρα, αλλά και για το μέλλον, καλύπτοντας πλήρως το κενό που άφησε ο Βίσεντ Κομπανί 

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ έχει δώσει ραντεβού με την Τσέλσι στην Κωσταντινούπολη στις 29 Μαϊου στον τελικό του Champions League, αισθανόμενη πιο ασφαλείς από ποτέ  βλέποντας τον Ρούμπεν Ντίας να έχει εξελιχθεί σε έναν βράχο μπροστά από την εστία του, Έντερσον έτοιμος να εξολοθρεύσει οποίον βρεθεί στο διάβα του… 

Eπιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *