Type to search

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τελικός με φαβορί αλλά και δυνατό αουτσάιντερ

Share

Τα εισιτήρια του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ έχουν πλέον κάτοχο, με την Βιγιαρεάλ, του ειδικού στην διοργάνωση Ουνάι Έμερι, και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των πολλών αστεριών να είναι οι δύο που θα βρεθούν στο Γκντανσκ στις 26 Μαΐου. 

Και τώρα οι δυο τους! Βιγιαρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκλεισαν τις Άρσεναλ και Ρόμα αντίστοιχα και θα βρεθούν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, που θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο θα βρίσκονται και 9.500 φίλαθλοι.

Ένα παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ θα έχουν το τίτλο της ποιοτικότερης ομάδας, αλλά το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν θα έχει να φοβάται τίποτα καθώς στο πάγκο του υπάρχει ο άνθρωπος που ξέρει την διοργάνωση καλύτερα από όλους, ο Ουνάι Έμερι. Ο Ισπανός προπονητής έχει τρεις κατακτήσεις με την ομάδα της Σεβίλλης και θα θέλει σίγουρα να βελτιώσει το παλμαρέ του.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βρεθεί για δεύτερη φορά στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, με την πρώτη να είναι το 2017 σε αυτόν της Στοκχόλμης όπου και πήρε το τρόπαιο κερδίζοντας με 2-0 τον Άγιαξ. Από την πλευρά της η Βιγιαρεάλ θα κάνει ντεμπούτο σε ευρωπαϊκό τελικό, με τις καλύτερες πορείες να τις σημειώνει το 2002-03 και 2015-16 όταν και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Προϊστορία των δύο ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί συνολικά τέσσερις φορές αλλά μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα, ήταν τις σεζόν 2005-06 και 2008-09 όταν αναμετρήθηκαν για την φάση των ομίλων. Το αξιοπρόσεκτο της περίπτωσης είναι πως όλα τα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα χωρίς γκολ. Αν αυτό συμβεί και στον επερχόμενο τελικό, τότε τα πέναλτι θα δώσουν τη λύση.

Αγγλοϊσπανικές μονομαχίες στους τελικούς του Γιουρόπα Λιγκ

Αγγλία και Ισπανία έχουν τεράστια παράδοση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που στο τελικό διασταύρωσαν τα ξίφη τους ομάδες αυτών των χωρών. Στη προκειμένη περίπτωση, του Γιουρόπα Λιγκ, αυτό έχει συμβεί τέσσερις, με τους Ισπανούς να επικρατούν τις τρεις και τους Άγγλους σε μία.

Αναλυτικά οι τελικοί του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα σε αγγλικές και ισπανικές ομάδες

Σεζόν 2000-01

Λίβερπουλ – Αλαβές 5-4 παρ.

Σεζόν 2005-06

Σεβίλλη – Μίντλεσμπρο 4-0

Σεζόν 2009-10

Ατλέτικο Μαδρίτης – Φούλαμ 2-1 παρ.

Σεζόν 2015-16

Σεβίλλη – Λίβερπουλ 3-1

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *