Type to search

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμερι: «Δώσαμε τέλος στην αγγλική ηγεμονία και θα υπερασπιστούμε το ισπανικό ποδόσφαιρο»

Share

Ο άνθρωπος Γιουρόπα Λιγκ, Ουνάι Έμερι, οδήγησε την Βιγιαρεάλ στον πρώτο της ευρωπαϊκό τελικό και στις δηλώσεις του εξέφρασε την περηφάνια του για αυτό το επίτευγμα. 

Ιστορία έγραψε η Βιγιαρεάλ απέναντι στην Άρσεναλ, καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Πρωτεργάτης του επιτεύγματος είναι ο Ουνάι Έμερι που ξέρει το Γιουρόπα Λιγκ καλύτερα από τον καθένα.

Μετά το τέλος του ματς μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου και αρχικά σχολίασε τον επερχόμενο τελικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 26 του μήνα στο Γκντανσκ, αλλά και τα δύο παιχνίδια απέναντι στην Άρσεναλ: «Πήραμε προκρίσεις ενάντια σε δύσκολες ομάδες και έπρεπε να νικήσουμε ένα από τα φαβορί για να είμαστε στον τελικό. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το τρόπαιο, θα πρέπει να νικήσουμε την Γιουνάιτεντ. Είμασταν πολύ σοβαροί απέναντι στην Άρσεναλ. Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν πολύ καλύτεροι στα πρώτα 45 λεπτά και προηγηθήκαμε με 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο σημείωσαν γκολ που μας έκανε να είμαστε πολύ προσεκτικοί για αυτό το παιχνίδι. Σήμερα είμασταν επίσης πολύ σοβαροί, γνωρίζοντας ότι θα υπήρχαν στιγμές που θα έπρεπε να υποφέρουμε, ότι θα είχαν κάποια ευκαιρία. Εμείς δεν δημιουργήσουμε κάποια κλασική ευκαιρία αλλά θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και να έχουμε λιγότερη πίεση στο τέλος. Γνωρίζουμε πώς να υποφέρουμε για να τα καταφέρουμε».

Κλείνοντας τις δηλώσεις εξέφρασε τη περήφανια του για την ομάδα και στάθηκε στους παρ΄ ολίγον αμιγώς αγγλικούς τελικούς: «Δώσαμε τέλος στην αγγλική ηγεμονία και θα υπερασπιστούμε το ισπανικό ποδόσφαιρο. Αυτό μας κάνει πολύ περήφανους καθώς μέσα από την φετινή ευρωπαϊκή μας πορεία δηλώσαμε πως αξίζουμε να είμαστε εδώ. Το επίπεδο της διοργάνωσης έχει ανέβει και εγώ απλώς προσπαθώ να μεταδώσω τις εμπειρίες και τις γνώσεις μου από την περίοδό μου στην Σεβίλλη».

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *